Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha valaki kiköltözik, hogyan...

Ha valaki kiköltözik, hogyan oldódik meg az összeg eloszlása?

Figyelt kérdés

5en laktunk összesen, abból elment 2 személy (egy pár), most már csak négyen leszünk. Nem az lenne a reális, ha úgy oszlana el az összeg, hogy négy emberrel osztjuk meg a havit?

Arról van szó, hogy az ő szobájukba én átmennék egyedül, az én helyemre jönne valaki, és így vagyunk négyen. Ám ha elosztjuk négy emberrel, akkor 10 ezerrel emelkedik, az szerintem nem sok. Viszont ha nekem pluszba kell fizetni, akkor az nekem +40 ezer forint havonta a negyvenhez még.

Hogyan lehetne megoldani? Nyilván a többiek beleegyezése is kellene, de szerintetek álljak ki magamért? Vagy fizessek +40ezret?

2017. jan. 3. 17:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, szerintem azt csinálsz amit akarsz, ha a lakótársa hajlandóak finanszírozni neked az "apartmant" - miközben ők kettesével laknak - ám legyen!

Az én torkomon nem tudnád letolni, az tuti, de legyen szerencséd!

2017. jan. 3. 19:25
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
*lakótársaid
2017. jan. 3. 19:26
 13/16 anonim ***** válasza:
87%
Most már értem. Ki az a hülye aki 10000 forinttal többet fizetne, hogy te egyedül légy egy nagyobb szobába???
2017. jan. 3. 19:30
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem nagy a szoba (1 ágy fér el), és az egyiknek szintén nincs szobatársa. A másiknak azért van, mert nagy a szoba, ott elfér 2 ágy.
2017. jan. 3. 21:09
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Tehat van 3 szoba, 4 ágy, 4 személy es egyik szobaba se lehet plusz agyat betenni.

Az nem igazsagos, hogy te es az uj lakotars ugyanannyit fizettek egy sajat szobaert, mint azok, akik 2-en osztoznak meg egy szoban. Ha osszesen 200-at kell fizetni, akkor te es az uj lako fizessetek 60-60-at a sajat szobaert, mig azok, akik 2-en vannak egy szobara 40-40-et. Vagy ugy is lehet, hogy 60-40 helyett 55-45.

2017. jan. 3. 23:25
 16/16 anonim ***** válasza:
83%
Igen, úgy igazságos, hogy akik együtt vannak kevesebbet fizessenek.
2017. jan. 4. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!