Mit tennétek berlôként? Katasztrófa.
Ez egy jogi kérdés, szerintem ha komolyan gondolod akkor a bérleti szerződést vidd el egy ügyvédnek és megmondja mi ujság.
Az biztos hogy kiköltöznék.
Ez simán botrány.
Ha te kiveszel egy lakást, annak lakhatónak kell lennie.
Persze nem a tajparaszt szerint, aki eldöglik a ganajdombon is.Ez messze nem a lakható kategória.
Dokumentáljatok, aztán egyezkedes a tulajjal.
Ha nem megy, akkor ügyvéd.A lényeg, hogy ez az ügy 100%-ig a tiétek, tehát olyan nincs, hogy majd ő kioszt titeket.
Ennyi pénzért...
Ezt hogy érted? Mi közöm nekem a lakás biztosításhoz? Semmi. A tulaj viszont úgy tűnik nem tudja, hogy
A: perelhetek, ami milliós összeg
B: Feljelenthetem a NAV-nál, mivel nem fizeti be a közel 30%-ot az általam fizetett összeg után
C: Egyszerűen nem fizetem ki több hónapon át, ezek után perelhet.
Remélem a fenti opciókra nem fog sor kerülni.
Na, azért álljon meg a fáklyásmenet!
A. Perelhetsz, de ebben az esetben ugrott a májusi országelhagyás.
B. A Navnak ehhez semmi köze. Feljelentheted, de nem tudhatod, hogy szándékában állt-e az év végén (mert akkor kell) adózni utánad.
C. Megteheted, de ebben az esetben te leszel a hunyó, és per esetén borítékolható, hogy veszítesz.
Úgyhogy szépen ülj le a tulajjal, és próbálj meg vele normális emberi hangon egyezkedni. Többre mész vele, mint a hőbörgéssel.
A káreseményért ugyan esetleg nem felel a tulajdonos, viszont garanciális kötelezettsége van, vagyis ha az általa bérbeadott lakás használhatósága korlátozot vagy egyenesen lakhatatlan, akkor nem jár neki a teljes bérleti díj.
Jól is néznénk ki, ha mondjuk a pék kifizettetné veled a zsemlét, amit nem tudott megsütni, mert csőtörés volt nála (hiszen nem ő okozta a csőtörést, tehát jár neki a pénz az elő nem állított áruért is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!