Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Egy jó helyen lévő kis lakást...

Egy jó helyen lévő kis lakást szeretnék kiadni. Szerintetek kiveszik, ha a nagytakarítást az albérlőre bízom?

Figyelt kérdés
Az erkély korlátját nem ártana megcsiszolni és újramázolni, régóta üresen ált ezért átható a csatonaszag, mosdószifont kéne takarítani, jó sokat szellőztetni, függönyt kimosni, mosógépből a penészedést kisikálni, na meg a zsíros sütőt és páraelszívótetőt is kisuvickolni. őszintén szólva ez nagy munka nekem, ezlért állt már egy ideje üresen. takarítóbrigád felszámolna érte 40 ezer ftot, de ha megcsinálná, csillogna villogna minden. Nem tudom hogy megúszhatnám-e ezt és rábízhatnám-e az albérlőre, elvégre olyan embert keresek aki szívesen törődik a lakással, nem olyan teszetosza, hogy egy eldugult lefolyóért is engem fog majd riasztani. persze a nagy javítások amihez szakember kell az oké, de egy szifontakarítást ugye házilag is lehet, festést is. szerintetek meghirdessem így? ingyen kitakíritaná az elbérlő a lakásást, úgy hogy nem engedek az árból és kaucióból, mert minek fizessek?

2016. okt. 9. 18:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem költöznék olyan lakásba ahol ilyen dzsuva van, ráadásul penészed, csatornaszag van stb. Úristen, lenne képed ilyen állapotban meghirdetni a lakást?

Más lakásába senki nem fog erkély korlátot csiszolgatni meg ilyesmi.

Egyébként egy lakás kiadása költségekkel jár, nem úgy megy hogy te csak elteszed a 70-80 ezret, ami amúgy sem kevés, aztán más meg dolgozzon helyetted.

Aki kivesz ilyen lakást az nem is fogja kitakarítani, mert csak igénytelen vesz ki ilyet, vagy esetleg ha nagyon-nagyon olcsó, tehát piaci ár alatt jóval tudnád kiadni.

2016. okt. 10. 09:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk van a válasz adóknak. En most költöttem 2 millió Ft ot a lakásra, szépen felújították. Kiadtam 100 ezerért. Azelőtt meg 20 ezerért se kellett volna senkinek. Peneszes lakásba senki nem fog 70 ezret fizetni.
2016. okt. 11. 06:43
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy lakásom ami elég rossz állapotban volt, idős nagymamám lakott benne és úgy örököltem, kb 1980-ban volt kifestve utoljára, szinte minden kb 30 éves volt benne, a fürdőtől elkezdve minden. Penészes mondjuk nem volt, de alaposan felújítandó volt. Akkoriban nem volt pénzem felújításra még, mert egyetemista voltam, viszont kellett a pénz, ezért megpróbáltam kiadni, ingatlanosokon keresztül is.

Az én lakásom kelt el legkésőbb, senkinek nem kellett, végül 33 ezerért adtam ki (akkoriban ha normális állapotban lett volna akkor 50 ezer lett volna a bérleti díj), tök igénytelenek vették csak ki, akik még jobban lelakták!! azt a lakást, amin azért már nehezen lehetett mit lelakni, de nekik sikerült. Volt h munkásoknak adtam ki azok kb 1 hónapig laktak ott de több kárt csináltak mint hasznot. (pl a vizet folyatták napokig egyfolytában, felhasították a konyhában a pultot stb., és nem lehetett behajtani rajtuk a kárt mert eltűntek, még a lakáskulcsot sem adták vissza)

Na ez ment kb 3 évig, aztán mikor végeztem az egyetemmel ráköltöttem 800 ezret a lakásra, ebből egész szépen kipofoztuk, fürdőt teljesen felújítottuk, festés stb. Utána 50 ezerért volt kiadva a lakás és még válogathattam is az albérlőkből, nem kellett igényteleneknek kiadni, mert amúgy jó helyen van a lakás és ráadásul nyugati megyeszékhelyen, könnyen ki lehet adni.

Szóval az ingatlan bérbeadás nem arról szól h beszedem a havi 70 ezret aztán tojok az ingatlanra és rá se nézek soha többet.

Be is kell fektetni némi pénzt, ez alap, és azért ez jócskán megtérül, nem kell évente 500 ezret rákölteni, de mondjuk 10 évente egy nagyobb összeget érdemes ráfordítani a lakásra. Ha még egy takarításra is lusta vagy akkor inkább add el a lakást, vagy tényleg csak igénytelenek fogják kivenni akiknek már minden mindegy és még jobban lelakják.

2016. okt. 11. 09:11
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Amit leirtál elvégzendő munkának, az sokkal több, mint 40 ezer... Csatornaszagu lakást nem vesz ki senki, a szag az elriasztó tényező.
2016. okt. 12. 03:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha nagyon kedvező árú a bérleti díj, akkor szerintem elképzelhető, hogy kiveszik (bár valószínű, hogy nem olyanok, akik kitakarítanák, hanem olyanok, akik igénytelenek, és ahogy már írták valóban megtalálnák rá a módot, hogy még jobban lelakják), de ha ugyanezen az áron van normális árú lakás is, akkor esélytelen.

Én akkor sem költöznék ilyen állapotú lakásba, ha olcsó lenne a bérleti díja ÉS még a takarítás elvégzéséért az első hónapot sem kellene fizetnem.

2016. okt. 12. 12:30
 16/17 anonim ***** válasza:
ugyanezen az áron normális állapotú lakás is*
2016. okt. 12. 12:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

"mert minek fizessek?"

Mondjuk azért mert a kutya nem vesz ki egy retkes lakást így.

"takarítóbrigád felszámolna érte 40 ezer ftot"

Az nem is sok érte, ha azt nézed hogy 3-4 ember rendbe 1-2 nap alatt.

"erkély korlátját nem ártana megcsiszolni és újramázolni"

Gondolom ezt is fizesse a bérlő...

"mosógépből a penészedést kisikálni, na meg a zsíros sütőt és páraelszívótetőt is kisuvickolni"

Hát én ilyen albérletet meglátnék, akkor el is küldeném a tulajt az anyjába, és ahol csak lehet figyelmeztetnék mindenkit, hogy ne is pazarolja az idejét erre.

2016. okt. 16. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!