Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kivettem egy albérletet, de...

Kivettem egy albérletet, de mégsem szeretnék beköltözni, ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Kauciót fizettem + első havi bérleti díjat. Szerződés nincs.
2016. aug. 30. 02:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem olyan állapotban kaptam meg végül a lakást, mint amiben megállapodtunk, ezért nem szeretnék költözni.
2016. aug. 30. 11:31
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Mivel semmi papírod nincs róla, ezért nem tudunk semmi biztosat mondani. Próbáld a tulajjal megbeszélni a dolgokat. Szerződés nélkül nagy hiba volt, mert abban benne lenne, hogy milyen állapotban kell megkapnod és mik a felmondási feltételek. Ha nincs szerződés de tudod valahogy bizonyítani hogy megegyzetetek akkor a ptk. az irányadó
2016. aug. 30. 15:45
 13/14 anonim ***** válasza:
Papirod nincs róla, már az elején megbeszéltekhez nem tartotta magát a tulaj sem (lakás állapota), akkor szerintem nyilvánvaló, hogy pont lesz*rja, hogy mit akarsz vagy mit nem. Eloszor is megmondanam neki h be sem koltozok, a kaució visszajar. Ha azt vissza adja, örülj mint majom a farkának. Ha nem adja vissza, akkor lelaknám a pénzt amit már kifizettem...
2016. aug. 31. 10:04
 14/14 xswerdy ***** válasza:

Ezt a lényeges körülményt (hogy a lakás állapota miatt nem akarsz beköltözni) azért beleírhattad volna a kérdésbe, így mindenki abból indult ki a válaszában, hogy csak meggondoltad magad, vagy a családi körülményeid alakultak úgy, hogy mégsem költözöl az adott városba.

De ez esetben is azt tudom mondani, hogy beszélj a tulajjal, hogy miért nem költözöl be, és kérsz vissza mindent. Amúgy nem értem, hogy mi változott azóta, hogy megnézted a lakást? Az utolsó hetekben pusztította úgy le az előző bérlő, hogy lakhatatlan?

2016. aug. 31. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!