Hogy lehet töröltetni valaki bejelentkezését az ingatlanomból?
Lakhelyre, szóval állandóra van bejelentkezve és nem akar kijelentkezni! Nem tulajdonos. Szívességi lakhatással volt.
Köszi!
Kérdező: én már csináltam ilyet, a linkelt cikk nem fedi le teljesen a tapasztalataimat.
Viszed magaddal az adásvételit amivel bizonyítod, hogy te vagy a tulajdonos (ha jól emlékszem szükség lesz még személyire is).
Először kérdeztesd le, hogy kik vannak bejelentve a lakcímedre, mert lehet, hogy nem csak az akiről te is tudsz.
Kapsz nyomtatványt amit ki kell tölteni és két szomszéddal aláíratni (akik nem lehetnek a te rokonaid), hogy az illető nem lakik ott és a holmijai sincsenek ott.
A kitöltött nyomtatvány leadod, kell még rá 3000Ft-os illetékbélyeg.
Sajnos a cikkel ellentétben mi kb 3 hónapra kaptunk visszajelzést, hogy a kényszerkijelentés megtörtént.
A hivatal a nyomtatvány leadása után - információink szerint két tértivevényes levelet próbál meg átvetetni az illetővel, akit kiakarsz jelenteni, ha nem veszi át, ez jelenti nekik a megerősítést, hogy valóban nem lakik ott. Ha átveszi, megáll a kényszer kijelentési folyamat.
Mi tartottunk attól, hogy nem sikerül, mert az előző tulaj, aki nem akart kijelentkezni oda a közelbe költözött albérletbe (kb 3-400m-re), ahová u.az a postás járt, így tartottunk attól, hogy ott kézbesíti majd neki, de szerencsére nem így volt.
Azért is csináld meg mielőbb, mert komoly gondod lehet ebből: ha az előző tulajon végrehajtás történik, akkor az ő címére (ami a te lakásod már) mennek foglalni, és leltárba veszik a te dolgaidat is, amiről nincs számlád és így nem tudod egyértelműen bizonyítani, hogy a tied, mert úgy vannak vele, hogy majd legfeljebb pereskedsz és azon belül bizonyítod, hogy a tied, ami nem egyszerű.
Hozzánk is jöttek behajtók foglalni, de lobogtattuk a papírt a kényszerkijelentésről így elmenetek, de megerősítették, hogy valóban a fentiek szerint jártak volna el, ha nincs a papír.
Még kb. 1 hónapja is jöttek felszólító levelek az előző tulaj részére telefontársaságtól és gyors kölcsönnel foglalkozó cégtől is, mint kiderült kb. 3 hónapja is a mi címünket adta meg lakcímként (mert megvan még a régi lakcímkártyája), pedig több éve, hogy kényszer kijelentettük.
a francokat. vegrehajtas soran ha az all, h uj lako vagy, ujonnan vetted a lakast, es meg tudod adni az elozo lako uj cimet, atmennek oda.
Azert van arra jog is, h ne teged vegyenek elo ilyen esetekben.
Erdeklodjetek a Thome nal ,mert spec toluk hallottam ezt
6-os: kint voltak a végrehajtók és ők mondták, hogy valóban úgy van ahogy írtam, nem én találtam ki.
"es meg tudod adni az elozo lako uj cimet"
ha nincs neki új címe, azért sem jelentkezett ki, tartózkodási helyét sem tudom. Valóban az első hónapokban, míg ott lakott a közelben tudtam, hogy hol van, de néhány hónapra rá a tulajdonos elzavarta nemfizetés miatt.
Sőt már a kényszer kijelentés után jóval (kb. 1-1.5 év) rendőrség is volt kint és kereste az előző lakót, jegyzőkönyvezték, hogy már nem lakik ott. Ezt követően (kb. fél év múlva) jelentek meg a végrehajtók (ketten voltak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!