Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tudnék tenni ha a lakótárs...

Mit tudnék tenni ha a lakótársam füvezik?

Figyelt kérdés
Kiderült a szobatársamról,hogy füvezik, amióta itt lakom én korrekt, normális embernek ismertem meg de tartok attól ha valaki őt feldobja,hogy füvezik akkor a zsaruk ha netán beállitanak simán hihetik azt,hogy én is űzöm ezt ha a szobatársa vagyok meg nem hinnék el,ha azt mondanám,hogy én semmiről nem tudok..Munkahelyemen kötelező büntetetpen előéletűnek lenni és nem akarom,hogy legyen egy rendőrségi ügyem.. Annyi pénzem nincs,hogy másik albarletbe húzzak ez a mostani nekem árban pont jó és a tulaj is jó fej..Én nem fogom beköpni szobatársam senkinek de azért félek,hogy az ő dolga miatt én is bajba kerülhetek.
2016. máj. 28. 17:28
 1/5 A kérdező kommentje:

* büntetetlen

* albérlet

2016. máj. 28. 17:30
 2/5 0Valaki0 válasza:

Jelenleg akkor semmit nem tehetsz, ha nem akarod jelenteni és elköltözni se akarsz.

Kérd, meg hogy ne a lakásba szívja, ha esetleg baj van, belőle akkor tagad a tényt, hogy tudtál róla és kérj vérvizsgálatot egyből és akkor az segíthet. Amúgy kicsi rá az esély hogy lesz belőle bármi is, ha nagyon aggódsz mégis: Tartsd, a távolságot tőle ne járjatok egyűt bulizni meg kajálni stb. és akkor nem sokat tehetnek ellene a rendőrök, ha a te szervezetedbe nem találnak thc-t .

2016. máj. 29. 15:57
 3/5 anonim ***** válasza:
A legjobb az lenne, ha nem szívná... esetleg az előzőek alapján beszélj vele, hogy ha már együtt laktok, ezt is érdemes figyelembe vennie, hogy téged zavar
2016. máj. 30. 11:59
 4/5 kovpet ***** válasza:

Mindegy, hogy ki mit hisz. Ha eljárást indítanak ellened, akkor vérvizsgálatot végeznek és lesz tárgyalás is. Ha te nem szívsz, akkor nem lesz gondod.

Azt meg nem kell állítani, hogy nem tudtál róla. Miért ne tudhattál volna? Nincs feljelentési kötelezettséged, tehát nem lehet baj belőle, hogy nem jelentetted fel a lakótársad.

2016. máj. 30. 17:00
 5/5 anonim válasza:
Amennyire én tudom, a jelenlegi jogszabály szerint a birtoklást és a fogyasztást nem büntetik, csak a terjesztést, így ha a lakótársad nem dílerkedik, csak fogyasztja, akkor nem tehetnek ellene semmit, ráadásul a rendőrségi gyorsteszt (vér, vizelet) a füvet nem mutatja ki, azt csak egy kb 2 millió ft értékű bőrvizsgálat mutatja ki (vérbe, vizeletbe nem épül be, csak bőrbe), a rendőrségen meg erre nem fognak költeni. Ne aggódj, nem hiszem, hogy bármi bajod származhat belőle :) Természetesen mindenképp beszélj a lakótársaddal, hogy téged zavar, ha a lakásban szívja. :)
2016. jún. 23. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!