Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Valaki tud jó tanácsot adni...

Valaki tud jó tanácsot adni arra, hogy miként lehet nagyon gyorsan albérlőket kirakni, akiknek már lejárt a szerződésük és hajlandóság nincs bennük hogy elhagyják önként a lakást?

Figyelt kérdés
2016. febr. 21. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Kevés az infó.Be vannak jelentkezve(lakcím)?
2016. febr. 21. 10:20
 2/9 A kérdező kommentje:
be vannak jelentve igen, sajnos.
2016. febr. 21. 10:54
 3/9 anonim ***** válasza:
28%

akkor besétálsz az önkormányzatra, és kijelented őket.

Te agy a tulaj, azt csinálsz amit akarsz.

Költöztettem anno, volt olyan tulaj, aki azt csinálta a nemfizetőkkel, hogy kihívott minket költöztetőket, felpakoltatta a kocsira a cuccaikat, ezután felhívta az albérlőket, hogy hova vigyék a szaraikat.

2016. febr. 21. 12:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Addig nem lehet a lakcímüket fiktiváltatni, amíg ők meg a cuccaik ott vannak, (bútor stb), és mindig van otthon valaki közülük. ha odamennénk, hamarabb lenne ránk hívva a rendőrség. De elgondolkodtam azon, amit írtál.
2016. febr. 21. 12:12
 5/9 xswerdy ***** válasza:
84%

A bejelentkezésnek semmi jelentősége, ha a szerződésük lejárt, az nem jelent semmi jogot a bent lakásra.

Ugyanakkor tényleg nem jelentheted ki, amíg bent lakik fizikálisan, hiszen a lakcím nyilvántartásnak a valóságot kell tükröznie. Tulajdonosként akkor kérheted a lakcímbejelentés törlését, ha tényleg kiköltöztek.

A 3-as további tanácsa sem jogszerű, ha ki van adva a lakás, be sem mehetsz tulajdonosként (még ha nem cseréltek zárat, így fizikálisan be tudnl menni, akkor sem.

Szóval az eddigi tanácsok nem vittek előrébb.

Amúgy van elmaradásuk is a fizetnivalókkal, vagy csak nem akarnak kiköltözni?

Ha alapvetően pénzügyi igényed van, akkor kisebb összegnél nem peres eljárásban (fizetési meghagyás) tudod érvényesíteni a követelést. Ha nem mond ellent, akkor az jogerőre emelkedik, és végrehajtható.

De maga a kiköltöztetés, az csak peres eljárásban követelhető.

Javaslom, hogy írj egy tértivevényes levelet, amiben kilátásba helyezed a pert, és annak költségvonzatára is felhívod a figyelmet. És hát ha nem költözik ki, akkor tényleg meg kell indítani a pert.

Aztán próbálkozhatsz még olyasmikkel, hogy minden reggel 5-kor becsengetsz, hogy kiköltözött-e már. Bár hallottam már olyanról, aki nappal csengetett be, de tényleg naponta, és feljelentette a lakó zaklatásárt.

2016. febr. 21. 14:31
 6/9 anonim ***** válasza:
74%

Ilyen tetvek ellen akik visszaélnek a joggal, csak egy "vállalkozót" kell találnod, aki megfelelő összegért megoldja a problémádat.

(Ha ügyesen megfogalmazod virágnyelven és feladsz egy "megfelelő" hirdetést, fognak jelentkezni rá.

2016. febr. 21. 20:01
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

ha az igazságszolgáltatásban bízol, akkor hajrá!

Magyarországon csak az ököljog működik!

Sajnos ez már Balkán!

2016. febr. 21. 22:34
 8/9 anonim ***** válasza:
93%
Szereld le az ajtó és ablak szárnyaidat felújításra.
2016. febr. 22. 21:55
 9/9 mi lenne ***** válasza:
szerintem már jogcím nélkül laknak és ez már birtokháborítás. nekem is a felújítást ajánlották, mert ehhez jogom van. most meg pláne megteheted ebben a remek időben. az én albérlőm a drága ügyvéd volt. úgy tudtam kitenni (mellesleg 480.-eft-kárt okozott), hogy az ügyvédi kamarának írtam. 1 nap alatt elhúztak.
2016. febr. 25. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!