Jön a nagy lakáspiaci BUMM!? (10+10 millio) elsazbadulnak az árak?
Csak új építésű ingatlanra lehet felhasználni.
Sem használtra, sem saját építkezésre nem.
És ugye a 3 gyerek... bár szerintem ezt a legtöbben bevállalnák ennyi pénzért. Vajon kik lesznek azok?
Remélem is, hogy feltételekhez lesz kötve, hiszen 10 M belőle a CSOK, a másik 10 M hitel.
10 M hitelt pedig nagyon remélem, hogy csak megfelelő jövedelműeknek adnak.
Nekem a 120 ezres nettómra anno 4 M-t adtak, ez volt a max. Ha ezzel számolok, legalább 300 ezres nettóval kelljen rendelkeznie annak, aki ezt a hitelt megkapja.
De ez ugye banki hitel volt, az állam nem tudom, milyen feltételekkel fogja adni.
Csak bízni tudok benne, hogy minimálbérre vagy munkanélkülinek nem adnak ekkora hitelt.
"Csak új építésű ingatlanra lehet felhasználni.
Sem használtra, sem saját építkezésre nem."
Megjelentek a konkrét feltételek, részletek? Vagy te lennél Lázár, esetleg Orbán, hogy így tudod előre?
Építésre szerintem pont, hogy lehet. Hiszen részben cél az építő ipar fellendülése is.
Nem jelentek meg, de ahogy olvasom a híreket, így nyilatkoztak.
Nem vagyok egyik sem, csak egy érdeklődő.
A nyilatkozatok után elég sok cikk született a témában, ahol ezeket írták.
Mi lenne, ha ezeket elolvasnád, mielőtt elkezdesz kötekedni?
Én csak kérdezek, nem kötekszem. Tehát csak feltételezel valamit, de semmi se biztos.
De építkezésre tuti lehet majd, hiszen pont cél, hogy új házak épüljenek. Persze én is csak feltételezem. Majd meglátjuk ha hivatalosan meghirdetik.
Nem feltételezem, hanem EZT OLVASTAM.
konkrétan azt írták, csak új építésű lakásokra lehet.
Ezt valamennyire ki lehet majd játszani, megbízol egy kivitelezőt, hogy a te elképzeléseid szerint építse meg a házat, majd ezt megveszed.
Az alapján, amit olvastam, nem az a cél, hogy még több lakás épüljön, hanem állítólag a kormány haveri körének ilyen jellegű vállalkozásai vannak, és ott áll üresen a rengeteg felépített lakás, amit nem tudtak eladni.
Persze az igaz, hogy ha már ilyenben vállalkoznak, akkor a további megbízások sem jönnek rosszul.
De a már felépült lakások el fognak kelni, mert az emberek nem akarnak majd 1-2 évet várni, míg felépül a sajátjuk, így a meglévők között fognak keresgélni, mert minél hamarabb fel akarják majd használni ezt a sok pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!