Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » --Határozott idejű albérleti...

--Határozott idejű albérleti szerződés felmondása hogyan lehetséges? --

Figyelt kérdés
Albérlet, kaució, otthon, ember, lakás, Pest

2015. dec. 8. 02:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szerződés határozott időre szól, és nincs benne a felmondás lehetősége, akkor szabály szerint sajnos nem lehet felmondani.
2015. dec. 8. 08:42
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Minden albérleti szerződés határozott időre szól, hogy a fenébe ne lehetne felmondani? Megszeged, és kész. Kaució marad, tulaj kicsit ugatozik, aztán kész. Érte kár? Nem érte kár. Az isten bírósága meg nem fog neki ítélni egy kanyit sem.
2015. dec. 8. 08:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden bérleti szerződés szól határozott időre.

A határozott időre szóló bérleti szerződést csak akkor lehet rendes felmondással megszüntetni, ha a szerződés erről kifejezetten rendelkezik.

(December 7-én már eleve csak január végére lehetne felmondani, ha egyáltalán, úgyhogy a kérdés eléggé okafogyott)

2015. dec. 8. 10:58
 14/17 kovpet ***** válasza:
73%

Összegezzük: jan 30-ig van élő szerződésed, amit csak úgy lehet felmondani, hogy "Ha bérlő idő előtt a szerződést felmondja, úgy a kaució összege, Óvadékként, a Bérbeadót mint Bánatpénz illeti meg."

Tehát akkor vagy elmész most és bukod a kauciót vagy vársz jan 30-ig és visszakapod a kauciót, viszont fizetned kell a bérleti díjat addig.

Ha felmondod, akkor a felmondás pillanatáig (vagy ahhoz képest +30 napig, ahogy a szerződésed szól) kell fizetned a bérleti díjat és a rezsit. Olyan nincs, hogy fel is mondtad a szerződést bukva a kauciót és még a fűtést neked kell fizetned, hogy ne fagyjon el.

Más kérdés, hogy az ingatlanossal nem biztos, hogy jogszerű a szerződés. Ha jogvita van, akkor tényleg nem árt megnézetni a szerződést ügyvéddel.

2015. dec. 8. 11:18
 15/17 kiad-lak ***** válasza:

Ha bárki meghosszabbít határozott idejű szerződést, azt csak úgy tegye, hogy a hosszabbítás már határozatlan idejü legyen és ezt írják is le.

Ha határozottra hosszabbítottál, akkor tettél egy újabb vállalást, amit állnod kell.

2015. dec. 9. 12:35
 16/17 kovpet ***** válasza:
Szerintem meg bárki bármilyen szerződést köt, azt előbb gondolja át alaposan. Utána meg tartsa be.
2015. dec. 9. 13:16
 17/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ügyvédhez fordultam, miután december 07-én megfogalmaztam egy szerződés felbontását. Az ajánlatom az volt, hogy nem fizetek decemberre bérleti díjat, sem januárit, viszont megtarthatja a kauciót, ami 340.000 ft.

De mivel írásban felmondtam, és a szerződése nem tért ki arra, hogy milyen módon, és mennyi időn belül, így engem nem terhelhet semmilyen egyéb kötelezettséggel.

Annyit vállaltam még, önrészül, hogy korrekt legyek, hogy a december 20.-ig szóló rezsit kiegyenlítem neki.

Hát, volt vita bőven utána! Meg hadd-el-hadd.

De mondtam neki, hogy én nem állok le vitatkozni, mostantól passzív a hozzáállásom, ha problémája van, hívja fel a Riát, az ügyvédemet. :D

Ugyanis Ria két nap alatt adott jogi tanácsot, úgy, hogy az összes dokumentációt átolvasta, ami 26 oldal volt.

A válasza: az albérleti szerződés nem egyértelmű, és vitatott. Így biztosan nem éri meg a tulajnak perelnie, mert jogilag inkább nekem van igazam. De ha olyan értelmiségi, hogy ennyivel nem elégszik meg, és követeli a december 01-20.-ig az albérleti pénzt (a tulaj szerint amúgy "nem lehet a tárgyhó 30.-ai napja előtt elköltözni"...ehhh??? ilyet hol olvasott???), akkor ebből akár több évi pereskedés lehet, és valószínűleg nekem lenne igazam...

A tulaj két nap múlva bele ment az alkuba, sőt még kedvesen felajánlotta a segítségét a pakolásban :D

Nem, nem vagyok maffia :( 30 éves anyuka vagyok, egy 11 hónapos kislánnyal.

2015. dec. 14. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!