Lakásomat eladtam. Mennyi ideig maradhatok úgy benne, hogy ne kelljen albérleti díjat fizetni érte?
Szerződés, vagy pedig a vevővel való megegyezés alapján.
Mégis, mi honnan tudjuk??
Egyáltalán nem biztos, hogy maradhatsz benne, akár bérleti díj ellenében. (És nem "albérleti"!!)
Azt sem tudhatjuk, az új tulajdonos bérbe akarja-e adni egyáltalán.
Hogy lehet ilyen butaságot kérdezni, de komolyan...?
"Nem akartam mindent leírni mert hosszadalmas lett volna.Persze,hogy albérletezésre akarja használni.Csak kíváncsi voltam hogy a jogszabályban szabályozzák-e? Van-e átfutási idő.Ha sértegetsz akkor miért válaszolsz fontos kérdésekre. Nem azt kértem,hogy ítélkezzél hanem ,hogy ha tisztában vagy jogi kérdésekkel akkor válaszolj!"
1. Tisztában vagyok a jogi kérdésekkel, mert ügyvéd vagyok, ráadásul többek között bérleti szerződésekre specializálódtam.
2. Te viszont - figyelemfelhívás ellenére - nem vagy tisztában még azzal sem, hogy a "bérlet" és az "ALbérlet" két teljesen különböző fogalom.
3. Ha a lényeget nem írod le, igen nehézkesen várhatsz normális választ.
4. Ha sértegeted a válaszolókat, akkor meg pláne ne várjál tőlük semmit.
5. Nem kértem személyes üzenetet. Itt írtam, ha valamit akarsz, azt is ide írd.
Egy adásvételi szerződésben még nemigen láttam olyat, hogy ne lenne benne, hogy az eladó mikor adja a vevő birtokába a lakást. Ez lehet konkrét időpont, de lehet "legkésőbb..." jellegű kikötés, vagy "a teljes vételár kifizetését követően...-ig", vagy bármi hasonló.
Ha alapvetően az eladó bérlőként maradna, akkor bérleti szerződést kell kötniük. Ha a vevő amúgy is kiadásra vette, akkor jó eséllyel nincs ellenvetése, hogy az eladó legyen a bérlő (bár lehet, hogy egy jelentős felújítást követően drágábban akarja kiadni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!