Állandó lakcím bejelentése ismerőshöz?
Ha az ingatlan tulaja jelent be, akkor mindegy az oka.
A bejelentkezés amúgy is csak lakcímnyilvántartás.
A lakástulajokat sem értem, akik nem akarják hagyni a tartózkodási célú bejelentkezést.
Először is kötelességük. Nem a bérlő miatt, a törvény miatt. Ha a bérlő sem akarná, akkor is.
Ugyanúgy ha valaki elköltözik valahonnan, ki kell jelentkeznie, akkor is ha a tulaj is felajánlaná, hogy hagyja, nem fontos.
Egy ingatlanba bejelentkezés nem érinti az ingatlan tulajdoni állapotát.
És az ingatlanhasználatra semmilyen jogot nem ad vagy vesz el.
Sokan nagyon tévedésben vannak.
Figyelmetlen voltam, most látom, hogy állandó lakcím a kérdés.
Ott már kicsit más a helyzet, bár akkor sem olyan mint sok tulaj hiszi.
Viszont bérleménybe tényleg csak ideiglenesen szokás bejelentkezni.
De a legtöbb esetben elegendő is.
Amit előbb még nem írtam.
Ha van szabályos bérleti szerződés (két tanu vagy ügyvéd vagy közjegyző által), akkor azzal bejelentkezhetsz tartózkodási helyként.
Az okmányiroda elfogadja, a bérbeadó pedig nem tagadhatja meg. Ennyi.
Köszönöm a segítséget! A szívességi lakáshasználat lesz a megoldás.
Az albérletbe való bejelentkezéssel kapcsolatban:
A tulajdonos jelenleg nem adózik a lakbér után. Ha bejelentkezek, akkor már félne a büntetéstől, ezért elkezdene adózni. Viszont a többlet költséget rám terhelné. Nem tudok rá haragudni, mert áron alul bérlem a lakást..
Alapvetően nem fut össze a lakcímnyilvántartás és az adóhivatali nyilvántartás. Persze egy esetleges ellenőrzésnél az egy lehet a sok bizonyíték között, hogy a bérlő még be is van jelentkezve.
Ugyanakkor a lakcímnyilvántartásnak a valóságot kell tükröznie. Ugyan úgy jogszabályt sért, aki nem jelentkezik be, mint ahogy az is, aki meg bejelentkezik olyan helyre, ahol meg nem lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!