Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Létezik nálunk olyan lakóközös...

Létezik nálunk olyan lakóközösség ahol azonos érdeklődésű emberek élnek és dolgoznak együtt?

Figyelt kérdés
Nem a szektákra és a nagy roma falusi rokoni közösségekre gondolok. Németországban elterjedtek a WG-k (Wohngemeinschaft) magyarra fordítva lakóközösségek, de nálunk ez a szó részben mást jelent. Többnyire egyetemisták élnek így együtt közös lakásban, de sok esetben mások is. Láttam a TV-ben, hogy egy pár vásárolt egy lepukkant gazdaságot sok-sok épülettel , ahol saját célra növényeket termesztenek és állatokat tartanak. A házakba az internetek keresztül kerestek olyan azonos érdeklődésű lakókat akik felújítják a részüket és besegítenek a gazdaságban . Volt aki nyugdíjasként csatlakozott, de olyan is aki aztán innen járt el vonattal dolgozni egy városba. Tehát együtt laknak és dolgoznak valamilyen szinten. Egy másik WG-ban extrémek éltek együtt mindenki indiánnak öltözött és indián néven szólította egymást és sátorban laktak. Létezhetnek ilyenek nálunk is?

2015. okt. 16. 08:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Idehaza az ökofalvak ilyen azonos érdekeltségű lakóközösségeknek tekinthetők. Ilyen ökofalu például Gyűrűfű, Visnyeszéplak, Agostyán, Máriahalom. Jellemző rájuk hogy az élelmiszert a közösség termeli meg.

Régen minden falu ilyen volt. Egykor én is éltem ilyen életmódot a szülőfalumban. Egyértelműen jobb és egészségesebb életmód volt mint a mai modern rabszolga életmód.

2015. okt. 16. 09:06
 2/3 xswerdy ***** válasza:

egyetemisták nálunk is sokszor vesznek ki közösen lakást, de ott általában már ők összeszervezik magukat, és együtt keresnek. Ők valamilyen szinten már közös érdeklődésűek.

Én adok ki Bp-n lakásokat WG szerűen, hogy mindenki egy szobára szerződik velem, de azért van beleszólásuk, hogy ki jöjjön újonnan. Általában külföldi diákok jönnek. Nem extrémek, leginkább az bennük a közös, hogy Bp-re jöttek tanulni többnyire 1 félévre. Általában jól összebarátkoznak, sokszor együtt kirándulnak a környező országokba is.

2015. okt. 24. 16:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Olyasmi érdekelne amiről az 1-es hozzászóló írt. Van egy területem, de nem tudom, hogy nálunk lenne-e ilyenre fogadókészség. Egy lakóm már van, de ő semmit nem hajlandó dolgozni . Más lakók is lettek volna, de ők maximum a fűnyírást vállalnák és eljárnának innen dolgozni.
2015. okt. 25. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!