Mitől mentek fel ennyire durván az albérlet árak? Hogy lehet ezt egy átlagos fizetésből kifizetni?
Egyszerűen tudomásul kell mostmár venni, hogy nem feltétlenül éri meg Budapesten élni. Amikor ide kerültem néhány éve 50+rezsiért béreltem. Ez 90-100 ezer forintra jött ki havonta és nettó 150 ezres fizum volt. Egyedül nemtudtam volna fenntartani. Szerencsénk volt, mert amikor elszabadultak az albérlet árak sem emelt a tulajdonos, neki többet ért, hogy tudta, hogy megbízhatóak vagyunk.
Ez segített abban, ahogy nőtt a fizetésünk, hogy saját lakáshoz jussunk. Ma rezsivel együtt 100-110 ezret fizetünk lakhatásra (+ 4 lakástakarékot) és egyszer a miénk lesz.
Nem lehetetlen megélni Budapesten, hiszen akkor nem lennének a környéken egyre többen.
19:
Ez mekkora lakás, hogy 40-50 a rezsi? :-o
60 nm-es, 4 m belmagasságú lakásom TÉLI rezsije fűtésszezonban nem éri el a 30 000 Ft-ot... Nyáron 20 000 Ft körül jövök ki.
47 nm-es panelprogramos.
A 40-50 ezer fűtésszezonra volt igaz inkább, ha minden számla összejött (negyedéves gáz átalány, hulladék) akkor több.
Viszonylag magas volt a közös költség és a tv-net csomagot is beleszámoltam, ami szerintem 10 ezer forintért egy vagyon, de elég korlátozottak voltak a lehetőségek. Szóval minimim 30 minden hónapban összejött.
Egyébként most 53 nm-en lakunk szigeteletlen házban és télen is max 35 a rezsi. Akkor is ha minden negyedéves számla bejön.
Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér...
Amíg fősulira jártam munka mellett, baracskán albéreltem egy házat 40+rezsiért, ez még a vonatbérlettel együtt is kb havi 70re jött ki, 140.000res fizuból így még 70 maradt élni... vonattal fel pestre, ott pedig rollerrel újsághírdetéssel a vasúttól nem messze találtam egy tárolót a bringámnak havi 5000ért.
Mióta megvan a diploma azóta jobb állásom van, van mibők bérelni a belvárosban... de amúgy pont zajlik áthelyeztetem magam a cégünk egy vidéki telephelyére és visszaköltözöm vid÷kre potompénzért ugyanezzel a fizetéssel... és amit itt elbaxnék albira, inkább fizetem egy X6-os törlesztőjébe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!