Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tényleg ilyen kelendőek az...

Tényleg ilyen kelendőek az albérletek?

Figyelt kérdés
Még meg se hirdettük a lakást és már tolongnak az ismerősök, akik hallották, hogy ki fogjuk adni. Akkor a hirdetési oldalakon csak kamuk vannak? Vagy hogy van ez?
2015. aug. 2. 20:50
 1/5 anonim ***** válasza:
67%
sokan befektetési céllal vesznek lakást és így jó drága az albi, az ismerősök meg gondolom haveri alapon jó áron szeretnének bérelni mélyen a piaci szint alatt
2015. aug. 2. 20:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Sokan keresnek mostanában, és valóban nehéz jó áron jó lakást kifogni. Ha a hirdetési oldalakat megnézed, amik pár napig fent vannak, azok általában elég irreálisak, másfél szoba 150-180 ezer Ft. Az átlag halandónak az bizony túl sok.
2015. aug. 2. 21:00
 3/5 anonim ***** válasza:
60%
Miért lenne kamu??? Sokan direkt nem cimbinek akarják kiadni ha legális a bérlet, azok meghirdetik, s ha figyelnéd a hirdetéseket látnád, az ár érték arányban korrekt lakások max egy napig vannak fent a neten.
2015. aug. 2. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg ilyen kelendőek. Igaz én eddig csak Győrben és vidéken éltem albérletben, de mindkét helyen nagyon nehéz volt helyet találni. Sőt, vidéken nem is sikerült, így végül egy ismerős lakásába kerültem ahonnan pont nem régen költözött ki az előző albérlő.

A hirdetési oldalakon lévőket általában mire felhívom, már vagy kiadták, vagy pedig rengetegen érdeklődtek ezért a sor végére kerülök és nem tudom megnézni sem.

A másik lehetőség, hogy nagyon szar helyről van szó, vagy pedig mocskosul drága. A normális ár/érték arányú lakások nagyon hamar, órák alatt elmennek.

2015. aug. 3. 01:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon kelendőek. Max 1-2 napig aktív egy hirdetés, de valójában a felrakás utáni 3-5 órában jön már 5 hívás, akiből 3-4 el is jön megnézni, és a tulaj már tud válogatni a jelentkezőkből.

Ha visszaszorulna kicsit az AirBNB-s lakáskiadás, akkor újra több albérlet lenne a piacon, és az árak is visszább húzódnának kicsit.

A hirdetési oldalakon nem kamuk vannak, hanem 80%-ban valós bérlemények. 20%-ban csak felrakja a tulaj a hirdetés, hogy megnézze, mennyiért tudná kiadni, és így "teszteli" a piacot (pl. az akutális bérlője felmond, és egy hónap alatt meg akarja tudni, mi a reális ár).

2015. szept. 5. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!