Tényleg ilyen kelendőek az albérletek?
Tényleg ilyen kelendőek. Igaz én eddig csak Győrben és vidéken éltem albérletben, de mindkét helyen nagyon nehéz volt helyet találni. Sőt, vidéken nem is sikerült, így végül egy ismerős lakásába kerültem ahonnan pont nem régen költözött ki az előző albérlő.
A hirdetési oldalakon lévőket általában mire felhívom, már vagy kiadták, vagy pedig rengetegen érdeklődtek ezért a sor végére kerülök és nem tudom megnézni sem.
A másik lehetőség, hogy nagyon szar helyről van szó, vagy pedig mocskosul drága. A normális ár/érték arányú lakások nagyon hamar, órák alatt elmennek.
Igen, nagyon kelendőek. Max 1-2 napig aktív egy hirdetés, de valójában a felrakás utáni 3-5 órában jön már 5 hívás, akiből 3-4 el is jön megnézni, és a tulaj már tud válogatni a jelentkezőkből.
Ha visszaszorulna kicsit az AirBNB-s lakáskiadás, akkor újra több albérlet lenne a piacon, és az árak is visszább húzódnának kicsit.
A hirdetési oldalakon nem kamuk vannak, hanem 80%-ban valós bérlemények. 20%-ban csak felrakja a tulaj a hirdetés, hogy megnézze, mennyiért tudná kiadni, és így "teszteli" a piacot (pl. az akutális bérlője felmond, és egy hónap alatt meg akarja tudni, mi a reális ár).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!