Ha albérletet keresek és találok egyet a neten és telefonálok, mit illik telefonon és mit illik személyesen megkérdezni?
Annyit érdemes kérdezni, hogy kivették-e már. Ha nem akkor gyorsan megnézni. Esetleg kérni képet, pontos címet, ha nem volt a hirdetésben.
Ha még megvan ahogy tudod nézd meg élőben, úgyis akkor derül ki minden. A jó lakásokat még aznap elviszik, hogy felkerül, szóval telefon, és azonnal megnézni.
Amint itt sokan elmondták telefonban sokat nincs mit, max olyasmit ami nagyon fontos számodra és nem derül ki.
Amit én helyben kérdeznék (szoktam kérdezni), hogy szerződés, bejelentkezés lehet-e, aki elzárkózik ott lehet, valami nincs rendben. A második lehet neked nem olyan fontos, de az első az mindenképp kell. Közjegyzői a legjobb, de a "sima" is egy adott szintű profizmust már jelent.
Számomra az volt mindig fontos, hogy a kiadó normális ember legyen (amennyiben egyáltalán tulajjal beszéltem). Ha sunyinak, furának tűnt akkor inkább nem. Laktam kb 15-20 évet lakbérben mielőtt sajátomba mentem, ebből 4 olyan lakás volt ami nem ismerősé, szerencsére sehol nem volt problémám - ha jönni akartak szóltak előtte telefonon, jellemzően havonta egyszer hogy azért lássák, egészben van-e a lakás, egészben volt mindig sőt igyekeztem kitakarítani. :)
De ehhez kell egy adott embertípus. Főleg az olyan jó akinek több lakása is van, úgy tapasztaltam rutinosabbak és nagyvonalúbbak, nem a kíváncsiskodó vénasszony fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!