Kaució+bérleti díj? Nem teljesen világos, hogy működik.
Pl. legyen egy lakás 50e bérleti díjért, amiért kérnek 2 havi kauciót. Én be akarok költözni szeptemberben. Első hónapban akkor nekem ki kell fizetni 100ezret kaucióra, ezen felül pedig még 50et bérleti díjként?
Eleinte azt hittem a kaució úgymond magában foglalja az első hónap bérleti díját is, de valaki felvilágosított, hogy valszeg mégsem így van.
A kaució egyfajta biztosíték a tulajnak. Az nála marad ha fizetés nélkül lelépnél vagy valamilyen kárt tennél a lakásban. Ha szépen rendben mégy el az albérletből, akkor természetesen visszakapod.
Érdemes valami írásos emléket készíteni róla, hogy adtál neki ilyent és amikor kiköltözöl, akkor lehet rá hivatkozni.
Igen ki kell fizetned a kaución felül a bérleti díjat is.
Tehát a te példáddal élve 150.000 forintot kell kifizetned szeptemberben. Ha júniusban kiköltözöl ebből 100.000 forintot visszakapsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!