Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mihez van jogom és mihez van...

Mihez van jogom és mihez van joga a tulajnak?

Figyelt kérdés

Jelenleg egyedül bérlek egy Teljes lakást.

Úgy adódott, hogy nehezen tudom fenntartani és írtam a tulajnak (külföldön él), hogy szeretnék egy lakótársat a másik szobába.

Megbeszéltük, hogy rendben, keressek egy lakótársat és akkor nincs gond.

Végül találtam valakit aki kivette volna, szimpatikus volt nekem, vele szívesen laktam volna, azonnal tudott is volna fizetni.

Erre írt a tulaj hogy van egy ismerőse (hirtelen lett egy), aki kivenné. Fb-on megnéztem ki ő.. hát vele nem szerettem volna lakni. Megírtam neki, hogy vele nem laknék. De csak erősködik a tulaj és írja hogy 5 nap múlva már költözik is az ismerőse, holott még én nem is találkoztam vele, de nem is szeretnék, nem is látta a szobát.

Van-e bármi jogom, hogy ez ellen tegyek valamit?

Az sem érdekel ha költöznöm kell, egyébként sem szeretnék itt maradni.

2015. jún. 26. 17:33
 1/3 anonim ***** válasza:
71%

"Az sem érdekel ha költöznöm kell, egyébként sem szeretnék itt maradni."

Akkor felesleges a válasz?!

2015. jún. 26. 17:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Most döntsd el, hogy menni akarsz vagy maradni.

Egyébként attól függ, mi van a szerződésben (mert, ugye, írtatok szerződést?:))

Egyébként nyilván nem kötelezhet, hogy együtt lakj valakivel, akivel nem akarsz. Legfeljebb felmondja a bérletet, és inkább az ismerősének adja ki a lakást. De ha úgyis menni akarsz...

2015. jún. 27. 19:54
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az egész lakást bérled, amíg nincs felmondva a szerződésed, addig nem engedsz be senkit, ennyi.
2015. jún. 27. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!