Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Feljelenthet a fölöttem lakó...

Feljelenthet a fölöttem lakó az önkormányzatnál a gyakori cigifüst miatt?

Figyelt kérdés
"megfenyegetett" a fölöttem lakó, hogy feljelent, valami törvényre hivatkozva az önkormányzatnál. Van alapja ennek? Tudtommal azt csinálok a "saját" lakásomban amit akarok, amíg törvénybe nem ütközik.

2015. jún. 3. 21:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%
Nem éppen "azt csinálsz a saját lakásodban, amit csak akarsz", de jelentsen csak fel, nem ér el vele semmit.
2015. jún. 6. 11:05
 12/18 anonim ***** válasza:
14%
Az esetleg eszébe jutott már valakinek hogy a dohányosoknak is vannak jogaik?
2015. jún. 6. 22:24
 13/18 anonim ***** válasza:
85%

A jogod addig tart, ameddig más embert nem korlátozol a jogaiban.

Vannak olyan alkotmányos alapjogok:

- Nyugodt pihenéshez való jog.

- Egészséges környezethez való jog.

Add el egy nem dohányzónak, hogy a te füstöd, amit érez, nem káros az ő egészségére, és köteles tűrni...

2015. jún. 8. 19:31
 14/18 A kérdező kommentje:
Hogy bizonyítják, hogy az én füstöm az? Tudtommal egy feljelentésnek kell, hogy legyen alapja, illetve bármi, ami bizonyítékul szolgál. Másik kérdésem, hogy ha mégis bekattan és feljelent, lehet valami "súlyosabb" következménye?
2015. jún. 9. 18:59
 15/18 anonim válasza:
87%
Én felső szomszédom felvette telefonjával hogy kint cigizek, felszólítást kaptam, kővetkező a pénzbírság.
2015. júl. 2. 08:59
 16/18 anonim válasza:
82%
Most olvasom, hogy albérletben laksz, így neked nehezebb a helyzeted. ( főleg ha ő tulajdonos)
2015. júl. 2. 09:01
 17/18 anonim válasza:
90%
Én dohányzom, de sosem az erkélyen mert az töményen bemegy a felettem lakó lakásában. Aki az autókhoz hasonlítja azzal valami baj van. Élni és élni hagyni... tiszteletben kell tartani, hogy ez egy nem dohányzó (de még egy dohányzó számára is) nagyon zavaró! Ha feljelentést tesz nem biztos, hogy megbüntetnek, de minek akarsz balhézni és bonyodalmakat feleslegesen?
2015. júl. 2. 12:25
 18/18 anonim válasza:
89%
A dohányos mâshol is eltudja szívni a cigijêt, a nêni költözzön el a lakâsâbôl ha nem akar füstben êlni mâs miatt? Êrdekes meglâtâs :-)
2015. júl. 2. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!