VIII. kerület körúton kívüli részén lakók! Mennyire szoktatok éjszaka gyalog a környéken és mennyire érzitek magatokat biztonságban? Mennyi idő bejutnotok a belvárosba? (az utolsó kérdés nappalra vonatkozik)
Én több helyen is laktam, a Horváth Mihály térnél (az nincs túl messze) és a Kálvária térnél is. Nem volt különösebb problémám, csak cigit tarháltak folyton. Egy idő után már rá se gyújtottam a környéken. De támadás vagy hasonló nem ért.
A belvárosba ezen a vonalon pillanatok alatt be lehet érni, a 9-es busz végigmegy a Baross utcán, pár megálló a körút, max. 10 perc a Deák tér. Ha nincs dugó. De gyalog sincs messze.
II. jános pál pápa tér, 2 éve lakok itt.
eleinte tartottam a környéktől, de nem ért semmi baj eddig.
éjszaka nem túl forgalmas a környék, de 1-2 csöves mindig van. ők nem kötekednek. simán lemegyek hajnal 3-kor a közeli éjjel-nappaliba. persze azért vigyázok, meg nem állok szóba senkivel. erre felé sok a néger, arab, cigány, zsidó és a külföldi turista (van 2 szálloda is erre), napközben nagyon zajos és forgalmas, éjszaka nyugodt, de néha van egy-két ordítozás pár percig.
nappal nagyon könnyű eljutni bárhová, itt a 4-es metró, villamosok, közel a blaha és a keleti. van sok bolt, tesco, lidl, aldi, kis boltok, pékség, százasok, szabók, egzotikus boltok, rossmann, dm, müller.
mióta felújították a teret és megépült a metró, sokkal szebb és igényesebb lett a környék.
Teljesen biztonságban érzem magam, vagy legalábbis nem érzem magam nagyobb veszélyben, mint Budapest más részein. Elég sokat flangálok nap közben és éjszaka is a kerületben, és még a "hírhedtebb" utcák sem különösen vészesek.
A Népszínház, Lujza és társai elég mocskosak, de nem veszélyesebbek, mint más utcák. Valóban sok a hajléktalan, és a legkülönfélébb származású emberek járkálnak az utcákon... aki nem itt él, annak elsőre félelmetes vagy furcsa lehet, de meg lehet szokni.
Sajnos rengeteg tévhit kering a VIII. kerületről (a 28-as villamoson utazni életveszélyes stb.), amelyeket nehéz lebontani.
Összességében: a kerületnek rengeteg szép része van, tele parkkal, virággal, szeretek itt élni. A lakosság multikulti, de ettől nem veszélyesebb, mint más hely.
A belvárosba bejutni tömegközlekedéssel tényleg pár perc.
"Mennyire szoktatok éjszaka gyalog a környéken és mennyire érzitek magatokat biztonságban?"
Egész életemben szoktam, és nyáron sok az éjszaka sétáló szerelmes pár. Vannak utcák, ahol sötét van, gondolom, mert kilőttél a villanykörtéket, ott sietek, vagy nem arra megyek. De mivel kifejezetten otthonos érzése van a kerületnek, sokat sétálok.:)
Sajnos amióta 22 órakor be kell zárniuk a boltoknak, nem tudok éjszaka a kánikulában jégkrémet, fagyit enni.:(
" Mennyi idő bejutnotok a belvárosba? (az utolsó kérdés nappalra vonatkozik)"
Mivel a körúton kívül 2-3- megállóra lévő részt gondolom a belváros határának, benne is lakom a belvárosban.:) Nekem minden gyalog 10 percen belül van, amire valaha szükségem volt az életben.
1. Rendszeresen sétálok sötétedés után, és mindig biztonságban érzem magam. Többnyire embert sem látok közben. Ez alól mondjuk kivétel a Népszínház u., ahol éjjel is rengeteg a csöves, a feka, a cigány. Ezek mondjuk nem igazán bántanak, de a jelenlétük is aggasztó lehet.
2. Semennyi, mivel a VIII. kerület maga is a belváros része.
ui.: a 28-as, 37-es villamos és a 99-es busz bár valóban nem életveszélyes, a bűzfaktor elképesztő mértékű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!