Vízátfolyós melegítő (a szoc. Korszakból) használata?
Albérletbe költöztem és úgy vettem észre előszeretettel használják a vízátfolyós melegítőket. Jelenleg egy ilyen csodához van szerencsém:
Az első használat közben nagyon csodás élményekkel lettem gazdagabb mikor meleg vizet engedtem (akár a legkisebb csap álláson) forró víz jött (gyakorlatilag leforráztam a kezem) mikor próbáltam engedni hozzá hideg vizet onnantól meg szép lassan lehűlt és csak jéghideg víz jött ergó nem volt olyan hőfok amiben kényelmesen megtudtam volna fürödni. A 2 perces zuhanyzásomat 150 liter víz elpazarlásával és 40 perc szenvedéssel sikerült elintéznem. Szeretnék tanácsot kérni tapasztaltabb társaimtól, hogy lehet ezzel beállítani állandó, az emberi szervezetnek kellemes hőfokot? Vagy marad a kádban fürdős módszer ?

Ezt nem lehet normálisan beállítani használat közben. Esetleg hívsz 1 gázost az beállítja úgy,hogy a meleg víz megnyitására 1 állandó kb. hőfok legyen ami fürdésre megfelel és nem kell hozzá hideget keverni.
Viszont mosogatásnál is ugyan ez a víz lesz.

Ezek kb ilyenek.
Nekünk modernebb volt de ott is csak pocsékolni tud az ember.

Biztos, hogy kell vele játszani, de azért be lehet állítani. Bizonyos tömegáram fölött kapcsol csak be, a zuhanyon is csak bizonyos mennyiség tud kimenni azonos nyomás hatására. Tehát a hideg víz megnyitásával lecsökkent a meleg víz tömegárama, így kikapcsolt a kazán.
Vagy úgy állítsd be, hogy a hideg víz nélkül is jó legyen a hőfok, vagy úgy, hogy jó hőfokra keverve is legyen annyi meleg víz, hogy fenntartsa a lángot.
Nem biztos, hogy gyors folyamat megtalálni, főleg, hogy a víz hőfoka nem egyből változik meg, de csak egyszer kell megcsinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!