Költözzek vagy sem?!
A történet annyi, vidéken lakom a szüleimmel. Vágyok már a külön életre.Fel költöznék Pestre, önálló életet kezdeni. Szerintem ez egy 20-as éveibe lépő lánytól természetes. Egy dolog miatt viszont aggódok, hogy a pénzemből nem jönnék ki havonta. Havi 125ezer a nettó fizetésem. Na most a kérdés, ebből tudnám az albérlet havi részleteit fizetni, illetve a rezsit, plusz még a szükséges dolgokat?! Illetve a másik kérdés...merre keresgéljek? Sok oldalt megnéztem már, de honnan tudjam megéri-e az az összeg amit kérnek érte havonta?
És nem utolsó sorban a harmadik kérdés, egy olyan helyre lenne jobb költözni, ahol már laknak páran, és csatlakozni hozzájuk egy plusz szobába? vagy inkább egy egyedüli lakás?
Válaszaitokat köszönöm.
Az elsővel egyetértek. Arra figyelj, hogy biztonságos környékre menj. Inkább utazz picit többet, kevésbé frekventált helyeken olcsóbban is lehet albérletet találni.
Ha van fizetésed, gondolom dolgozol. Ha a munkahelyed is Bp-en van, érdemes a közelében keresgélni.
Ebből Bp-en maximum egy szobát tudnál kifizetni, de azt is inkább csak szobatárssal. 80-tól kezdődnek a kicsi garzonlakások (normálisabb helyen) és abban még a rezsi sincs benne.
Én a helyedben inkább maradnék otthon, összespórolnék minden hónapban annyit, amennyit tudok és akkor pár év múlva esetleg tudnál venni részben önerőből, részben hitelből egy lakást.
Amúgy miért feltétlenül Bp-re akarsz menni? Már van ott fix munkád? Bármelyik másik városban egy albérlet ára kb a fele a fővárosinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!