Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet támogatás! Mi az...

Albérlet támogatás! Mi az igazság? Igaz, hogy havi 200eFt? Igaz, hogy másfél évig? Mi a 100km szabály? Munkanélkülinek? Diáknak? Dolgozónak? Aki többet tud róla vagy kap ilyen támogatást válaszoljon!

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy havi 200.000.-Ft a támogatás. Nem irtak el egy nullát? Nem csak 20.000.-Ft. Egyik kormányhivatalban havi 100.000.-Ft-ot mondanak, másikban 50.000.-Ft-ot, hát nem csak egy kormányunk van? Se 20eFt-ot se 200eFt-ot nem mondtak Kormányhivatalban.

Máshol azt mondják, hogy a Munkaügyi Irodák intézik. Na most hova menjek?

Egyik kormányhivatal azt mondta, hogy csak munkanélküli igényelheti, a másik azt mondta, hogy csak dolgozónak jár! Mi az igazság?

Igaz-e, hogy a budapesti albérlet-támogatásokat csak egy helyen intézik és titokban tartják a címet? Ez is valami mutyi?

Valaki azt mondta, hogy 25 éves korig igényelhető, más azt mondta, hogy pont csak 25 év és 60 éves kor között? Mi az igazság?

Az igénylés ingyenes vagy 35.000.-Ft illetékbe kerül?

Teljes a káosz! Ki tud segiteni? Kérlek csak olyan irjon aki biztos információt tud!

Igaz-e az, hogy ha elutasítanak, egy évig nem igényelhetsz semmit?

2015. jan. 19. 18:41
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszi a sok privatot. Tényleg sok a buktató. Hogy mekkora anyagi különbség van, ha hozzáértő tölti ki. Köszi sokszázezres ötleteket kaptam.

Komoly emberekkel megosztom, ha privátomra irtok. Itt csak azért nem teszem közzé az ötleteket, mert félek, hogy egy jogszabálymódositással tönkreteszik a kiskapukat.

2015. jan. 22. 06:08
 12/19 anonim ***** válasza:

Székesfehérvári vagyok, barátnőm Tatabányai. Tavasz óta dolgozunk Budapesten bejelentve.

A Székesfehérvári és a Tatabányai Munkaügy is elhajtott, hogy nekünk nem jár.

Lehet-e olyan kiskaput találni, hogy legalább egy részösszeget kapjunk.

2015. jan. 22. 06:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Januártól sok mindenben kedvezőbb lett a jogszabály, pl. a 100eFt nem csökkent (tavaly még csökkent).

Nehezebb lett a számlázás, mert nem fogadja el az Unio a magántulajdonosok adóazonositóját, igy be kell iktatni egy Kft-t (adóigazgatási neve 'kifizetőhely',) erről a tanácsadók általában tudnak és megszervezik.

Van még egy-két új korlát is, de mind kikerülhető.

Eggyre visgyázz!! Előbb leadni a kérelmet és csak utána munkaszerződést kötni (forditva sokszor elutasitják).

A kérelmet profival irasd, ne akarj 'okos' lenni, mert ha elutasitják egy évig nem adhatsz be újat.

A profik is ingyen dolgoznak számodra, mert a lakástulajdonosoktól kapnak jutalékot, tőled nem kérnek pénzt. Tudok honlapokat is adni, amin ilyeneket találsz.

2015. jan. 24. 04:31
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekünk vissza kellett fizetni!
2015. jan. 30. 14:42
 15/19 anonim ***** válasza:

Azt, hogy vissza kelljen fizetni bárkinek is, ilyenről még nem hallottam, de ez hagyján, mert ismerösöm kormánytisztviselő, aki teljes munkaidejében kizárólag támogatásos albérletek információjával foglalkozik, és ő sem hallott olyanról, hogy valakinek vissza kellett volna fizetnie.

Kérlek, hogy vagy ird meg ide, vagy küld el privatomra a telefonszámomat, mert erről szeretnék többet megtudni.

2015. jan. 30. 22:05
 16/19 anonim ***** válasza:
Te mit akarsz mindenki privát telefonszámával, kérdező?????????????????????????
2015. jan. 30. 22:42
 17/19 anonim ***** válasza:

Mivel el akarom kerülni, hogy bárkinek is vissza kelljen fizetnia a pénzt, hiszen én annak a pártján állok, aki a megkapható állami pénzt meg is tudja szereni (annál kevesebbet lopnak el a politikusok).

Nyilván az igazán jó kiskapukat senki sem teszi közzé publikus lapon. Ne is tegye, mert akkor esetleg jogszabálymódositással megkárositják az igénylőket (lásd pl. azt a szabályt, hogy ugyanarra a helyre nem lehet visszamenni, ahol utoljára voltál) Ez utóbbi is olyan volt, aminek a frappáns megoldását telefonon kaptam meg.

Tehát akarsz segiteni vagy nem akarsz? Nekem jó egy olyan Emailcim is, amit csak egyetlen napra hozol létre, hogy megird nekem a visszafizettetés ürügyét, és ha utánajártál, akkor a visszafizetés elkerülésének megoldását is.

2015. jan. 31. 09:47
 18/19 anonim ***** válasza:
Aha..persze. Már nem is tudom hány kérdés/válasz került kiírásra itt ebben a témában és mindenhol az "add meg a telefonszámod".. Higyjük is el, hogy a saját költségeden hívogatsz naponta több tucat embert pusztán jófejségből?
2015. jan. 31. 21:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Miért nem nyügöd végre ki, hogy miért kellett visszafizetni a támogatást?

Egyébként percdijmentes telefonom van, de az Email is ingyenes.

Sohasem állitottam, hogy nem várok el némi jutalékot, ha összehozok egy kapcsolatatot lakástulajdonos és albérlő közt.

Ez egyébként elveimmel is egyezik, mert nem szeretem ha politikusok nyúlják le azok adóforintjait, akik keményen megdolgoztak érte.

Legyen inkább a pénz a kisemberé!

Elgondolkodtál-e már azon, hogy a 27% áfa azt jelenti, mintha egy NAV-os leharapná a kiflid közel egyharmadát, mielőtt a Tied lesz? Ha ilyen adók mellett politikusárti vagy, akkor úgysem tudlak meggyőzni!

2015. jan. 31. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!