Eladhatom egyik szobámat a szomszédomnak?
Befalaznánk a felém eső ajtaját, majd ő kiütné a válaszfalat ajtónak.
Szabályos? Engedélyköteles? Egyáltalán van erre engedély?
Ugye a panel szerkezetében "kárt" teszek. Lehet ilyet?
szabajos
ojan mintha egy szalodaban te kivennel egy szobat es fizetned a lakbert
ha a te telkeden van lehet ha nem akkor beperelhet tulajdonjog megsertesert
teljesen más témában válaszoltál :D
tehát az egyik kisszobám falát kiütnénk, és odaadnám a szomszédnak. De ő neki ez a szoba a folyosóra esik, így neki ki kellene ütni ott egy ajtót hogy bemehessen az "én" szobámba
Ahol laktam, ott az alattam lévő földszinti lakást megvette a szomszédja, és egybenyitotta a sajátjával.
Ezt már engedéllyel.
Mert előzőleg engedély nélkül a külső főfal vasbetonját átvágták, hogy kültéri ajtót csináljanak üzletnek, na ezt még az ajtó beállítása előtt lefújták, akkora balhé kerekedett.
Nálad a lakás megosztása is okozhat problémát (vagy legalábbis aránytalan nagy költséget), a fal esetleges teherhordó voltán kívül.
"Ugye a panel szerkezetében "kárt" teszek. Lehet ilyet?"
Mivel panel, ezért 99% hogy a válaszfalak is szerkezeti elemek, bele vannak vasalva. Emiatt engedélyköteles és statikai hatástanulmány kell hozzá, ami körülbelül 5 millió forint + ÁFA. Mivel a házgyári panelok szerkezetileg nagyon erősek ezért aki kifizeti ezt a hatástanulmányt, az megkapja az engedélyt.
Üdv, egy statikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!