Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tehetek ilyenkor?

Mit tehetek ilyenkor?

Figyelt kérdés

November elsejével költöztünk új albérletbe. Törvényes szerződés kötés, minden megvolt. 130000Ftot tettünk le kauciónak. Ha nem lakunk itt egy évig nem kapjuk vissza.

27hetes terhes vagyok, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 13hét és meglesz a baba. Kiderült, hogy egy egérfészek az egész ház, de nem csak a ház, az egész telek. Próbáljuk irtani őket. Vettünk ezt a drágább ultrahangos egérriasztót, megpróbáltuk nem kínozni az egereket, csak elüldözni. Nem használt, az egerek csak hogy nem táncoltak a hangra. Azóta próbálkoztunk egyéb módszerekkel, azóta sikerült 5kis szőrmókot befogni. De még több van. És még több. És csak röhögnek a módszereken és mindent összepiszítanak. Naponta többször fertőtlenítek, mert a konyhaasztaltól kezdve az ágyat, mindent piszkítanak. Nem egy egészséges dolog, főleg nem egy magzat és nem egy baba számára.

Persze a tulajdonos ezt nem közölte annak ellenére, hogy tudja, hogy nemsokára kisbaba fog születni. Szeretnénk tovább állni, máshová költözni, de ha nem kapjuk vissza a kauciót, sajnos nincs miből.

Tarthatatlan ez a dolog, hiába írtjuk, mikor a telken a többi lakó nem tesz ellene.

A kérdésem az lenne, hogy mi lenne a módja, hogy a kauciót vagy legalábbis annak a felét visszakapjuk?

2014. nov. 24. 14:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Nehéz eset, próbáld megfenyegetni ügyvéddel.
2014. nov. 24. 14:51
 2/6 A kérdező kommentje:

Arra is gondoltam, hogy megfenyegetem, hogy a médiához fordulok.

Nem tudom, én úgy gondolom kutya kötelessége lett volna közölni ezt az apró bibit

2014. nov. 24. 14:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez tartozhat az Önkormányzatra is mint közegészségügyi kérdés, esetleg az ÁNTSZ-re (Köjál).
2014. nov. 24. 15:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából akkor szeretnék csak hivatalosan eljárni, ha nem ért a szép szóból. Csak nem tudom mik a jogaim
2014. nov. 24. 15:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha lehet, akkor én egy-két macskát szereznék, sokkal jobbak, mint az egérfogó. Amíg van egér, kevesebbet kell nekik enni adni, és ha kint lesznek, akkor nem kell félned, hogy összeszedsz tőlük valami bacit.
2014. nov. 24. 21:57
 6/6 A kérdező kommentje:
A tulaj annyit tett, hogy telepített ide pár nőstény macskát, hasonló tevékenységgel vannak, mint az egerek. Szépen elszaporodtak. Írtják is a kis dögöket, de amelyik jól befurakszik, nem fér hozzá. Rengeteg elhullott madár is található a telken és a környéken, nem is kell etetni őket, mert amit megfognak és megtalálnak, bőségesen elég nekik. Eddig is vidéki voltam, de ilyen helyzettel soha nem találkoztam. Egyébként a két kutyánk is gyilkolná őket, de ők sem érnek el mindent, és félek is tőle, hogy elkapnak valamit az ürüléktől és a vizelettől, amik ezek maguk után hagynak. Persze bárhol előfordul egér és elhullott állat, régen nem is undorodtam tőlük, de ami itt megy az már tarthatatlan.
2014. nov. 25. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!