Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az eszközkezelő megvette a...

Az eszközkezelő megvette a házunkat, de szerintük nekem kellene a kéményt rajta helyrehoznom. Igaz ez?

Figyelt kérdés

Viszont a kéményseprő cége meg nem engedélyezi a fűtést a kéményen keresztül, mert szerinte életveszélyes. Ezért új kéményt akarnak csináltatni velem.

Én már lényegében csak albérlőként lakok a lakásban, ami anno a miénk volt.

A szerződésben ilyesmit meg nem találok.

Tudna valaki segíteni?

Köszi

2014. szept. 24. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Pedig valahol benne kell lennie a feltételeknek, biztos van erre is kitétel. Azt nem hinném hogy az eszközkezelő most segítségképp megvett több ezer ingatlant és majd mindegyikbe ők mennek ki megszerelni a vízvezetéket a kéményt vagy bármit, szóval valószínüleg ez nem egy egyszerű típusu bérleti szerződés. Valahol benne van, hogy ki milyen költséget visel. Esetleg valami jogi fórumon érdeklődj, ott hátha felmerült már hasonló kérdés.
2014. szept. 24. 15:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy ismerősön is akart üzletelni az Eszközkezelővel. Éppen azért nem lett belőle semmi, mert nem tudtak semmit mondani, hogy a szükséges javítások, felújítások kit terhelnek. Sőt! előzetesen még azt sem tudták, hogy mennyi lakbért kell fizetni.

Könnyen lehet, hogy téged is átráztak.

2014. szept. 24. 15:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért furdalt a kíváncsiság, úgyhogy utánanéztem neked.

A Bérlő feladata általában a

z Ingatlanon

belül az alábbiak javítása, karbantartása, szükség esetén

cseréje, pótlása:

a.

főzőkészülék (tűzhely, főzőlap stb.);

b.

a fűtőberendezés (egyedi kályha, kandalló, konvektor, elektromos hőtároló

kályha,

gázkazán stb. és az egyetlen lakást kiszolgáló központi fűtés elemei

:

radiátorok, egyedi

hőleadók, továbbá padlófűtés, hőpanelek

);

c.

melegvíz

-

ellátó berendezés (gáz vízmelegítő, villanybojler, fürdőkályha, cirkó, stb.);

d.

egészségügyi berendezés (fal

ikút, mosogató, fürdőkád, zuhanyozó, mosdó, WC

-

tartály,

WC

-

csésze stb., a hozzá tartozó szerelvényekkel);

e.

a szellőztető berendezés (konyhai páraelszívó, fürdőszoba, WC szellőztető ventillátor

stb.);

f.

a beépített bútor (ruhásszekrény, konyhaszekrény stb.);

g.

a redőny, vászonroló, napvédő függöny;

Tehát ez alapján neked kell valóban megfizetned.

[link]

2014. szept. 24. 15:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Úgy láttam a bérleti díj is felmerült mint kérdés.

A lakóingatlan jelzáloghitel-szerződés megkötésekor megállapított forgalmi értéke (Ft)

A lakbér havi mértéke (Ft)

4 000 000

5 000

5 000 000

6 250

6 000 000

7 500

7 000 000

8 750

8 000 000

10 000

9 000 000

11 250

tovább.. a mellékelt linken

[link]

2014. szept. 24. 15:48
 5/8 A kérdező kommentje:

72%, köszi a linket a szerződésről, ott láttam olyat is, hogy a bérbeadó gondoskodik az épület karbantartásáról, központi berendezéseinek állandó üzemképes állapotáról, illetve a helységek berendezéseinek üzemképes állapotáról is.

Kissé ellentmond egymásnak a 46 és a 47-es pont, lehet, ügyes jogászuk van, hogy ez így oldották meg.

2014. szept. 24. 16:12
 6/8 A kérdező kommentje:
illetve az épület karbantartásáról is az eszközkezelőnek kellene gondoskodnia, tehát a kémény is az ő feladatuk lenne, az tartozik a 47-es pontban felsoroltak közé.
2014. szept. 24. 16:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy az EK nál is úgy van mint a biztosítónál a társasházaknál vagy a közműveknél, sztem úgy lehet leegyszerűsíteni, hogy ami a házon belül van és onnan indul az a tiéd, ami kívül vagy másokéval közös az az övüké. Sajnos a kéménynél pont ez van, hogy nagy része ugye a házon belül van, az már speciális műszaki kérdés, hogy pont egy kéménynek ki is kell lógnia a házból. Közműveknél van hasonló, ők az utcában végigvezetik, de a tlekre illetve házba már neked kell.
2014. szept. 24. 17:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Értelek, de néztem még, hogy a tetőszerkezet, gerendák,s tb is az ő feladatuk lenne. Végülis a kéménnyel úgy van baj, hogy már kezd lassan 45 fokban állni, a szentlélek tartja már csak a helyén.
2014. szept. 24. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!