Vannak itt olyan párok, akik albérletben laknak? A kauciót a kiköltözéskor visszafizetik?
Úgy tudom, ez arra van, hogy ha esetlegesen kár keletkezik, akkor ebből javíttatja meg a tulajdonos a károkat.
Ha kis kárról beszélünk, akkor maradékot adja vissza?
Illetve. ha nincs kár, akkor is mindenképpen visszaadja?
Olvasd el az albérleti szerződést, abban le van elvileg írva, hogy nektek hogyan történik.
Elvileg ha sértetlen a lakás, nincs lelakva, akkor visszajár az egész. Ha ki kell festeni, valamit javítani kell, vagy eléggé lelaktátok, akkor levonják a kaucióból, vagy vissza sem adják.
Valahol úgy csinálják, hogy lelakhatod a kauciót (ha 2 havi kaució volt, akkor az utolsó 2 hónapra nem kell albérletet fizetned)
Tulajdonostól függ minden. Alapvetően a mi szerződésünkben is benne van, vagy lelakjuk, vagy visszakapjuk, de csak gyakorlatban fog kiderülni, levon-e belőle a falba vert szögekért, vagy nem.. Jó, ha úgy számoltok, hogy az a pénz nincs, nem kapjátok vissza, és akkor csak pozitívan csalódhattok.
Rezsi pedig a lakástól függ, amiben éltek. Társasházban a lakbéren kívül van közös költség, ami párezer forinttól 20-30e forintig is terjedhet (kertesnél ez nincs ugyebár), víz és csatorna szerintem olyan havi 5000 lehet, fűtés gázzal nálunk pl. télen 10-15e között van, nyáron 5e körül, távfűtésnél viszont van, hogy átalányban havi 40e Ft! Mikor albérletet kerestünk, belefutottam ilyenbe. Villany szintén attól függ, mire használjátok, az is 5e Ft körül lehet. Ehhez még jöhet a biztosítás, ha van a lakásra (1-2e minimum), internet, kábeltévé, telefon, egyéb igények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!