Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Munkahely -vagy lakóhelyváltás...

Munkahely -vagy lakóhelyváltás? Melyikhez ragaszkodnál jobban?

Figyelt kérdés

Adott egy jó albérlet, szuper tulajjal, jó helyen, relatíve jó pénzért.

Adott nekem emellé egy nem szakmába vágó állás, ami nem jövedelmező (nettó 75), ám nem kifejezetten feszkós, tudok mellette tanulni, vizsgákra jelentkezni. A közeg jó, vannak barátaim itt.

A problémám az, hogy a lakóhelyemtől sokat kell utaznom melóba és vissza, és egyre kevésbé bírom. Nyilván van aki 3 óránál is többet utazik, viszont ez egyéni tűrőképesség kérdése, tehát mindenki egyénileg érzi, hogy neki mennyi nem sok még. Nekem ez már sok.

Nem kell ecsetelni, hogy milyen nehéz megfelelő albérletet találni (állapot, rezsi, mérőórás-e, cicát enged-e, idejárkál-e 3 hetente, ami nekünk nem igazán hiányzik). Éppúgy új munkát sem egyszerű találni (van 2 szakmám, amikkel valószínűleg jobban keresnék, de nem tudhatom, megéri-e feladni a jó közeget, ill. ami megengedi a tanulást is).

Nem tudom eldönteni, hogy munkahelyeket vagy albikat nézzek.... Szívem szerint mindkettőt megtartanám. Ti mit tartotok fontosabb szempontnak?

2014. szept. 16. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Azok alapján az információk alapján, amit leírtál, én valószínűleg inkább munkahelyet keresnék. Az a 75 nevetséges, bár nem tudom, mennyire van szükséged a pénzre. Azt hiszem, ennyit megkeresnél egy közelebbi munkahelyen is. Az utazáson megspórolt időt pedig fordíthatod tanulásra.
2014. szept. 16. 13:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Első gondolatra azt tartanám meg, ahol több időt töltök.

De valószínűleg a munkát. Azt írod jó a közeg, vannak barátaid, tudsz mellette tanulni. Nem könnyű jót kifogni egyikből se.

2014. szept. 16. 13:27
 3/10 A kérdező kommentje:

Több munkahelyem volt már mint ahány albiban laktam, tulajdonképpen a munkahelyváltástól jobban félek. Szerintem érthető. A pénz.... most, amíg a sulival nem végzek, arra megyek, hogy hozzá tudjak adni a lakás fenntartásához, ami 100-ban áll meg. Fejenként 50-et rakunk össze párommal. Persze jobb lenne 120 körül keresni, de milyen áron? :(

Nagyon félek albit is váltani, a fent említettek miatt is. Nem akarom a saját életemet pokollá változtatni, mert megalkuvó kell legyek, vagy a tulaj beköltözés után esetleg előveszi a szebbik énjét (sok ilyet olvasni még itt is), és semmiben sem hajlandó megegyezni. Isten ments még ettől is, van az embernek bőven dolga.

2014. szept. 16. 14:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Albérletet könnyebben találsz, mint egy nyugis, barátságos munkahelyet. Tehát én az albérlet-váltásra szavazok.
2014. szept. 16. 18:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A mai világban ez sajnos nem kérdés. Melóhelyhez kell lakást keresni. Te még abban a (szerencsés?) helyzetben vagy, hogy nem saját házban, lakásban élsz, hanem mobil vagy. Élj vele.
2014. szept. 17. 12:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nézegess melókat, ha találsz olyat, ami jónak tűnik, meg lehet pályázni, el lehet menni próbanapozni, azután lehet dönteni. Ha nem válik be, marad minden a régiben. De nézhetsz párhuzamosan lakásokat is.

De 75 tényleg gáz fizetés, hogy fizetsz ennyiből albérletet? Persze te dolgod, nem is a zsebedben akarok turkálni, de szerintem te is érzed, hogy ez nem lesz egy nyugdíjas munkahely.

2014. szept. 19. 21:05
 7/10 A kérdező kommentje:

A kérdés jó... nem érzem turkálásnak, jogos. A fizetésem 3/4 része megy az albérletbe (50-50% párommal), a többi kaja + bérlet. Egyedül nem tudnám fenntartani magam ilyen fizuból. Félretenni? :D

Szégyen az egész, es egyre rosszabb. Kicsit sokat tűrök ennyi pénzért. Azt hiszem, jobban nézem a melokat, úgyis határozott idejű a szerződésem, 3 ho múlva lejár.

2014. szept. 20. 22:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor a szerződés lejártáig nem keresnék se munkát se albit. Kellemetlen lenne ha váltanál albérletet a munka miatt, onnan meg elküldenek három hónap miatt.

Egyébként pedig ha marad a munka, akkor ha nem életbevágóan fontos a nagyobb fizetés, akkor albérletet keresnék. Azt könnyebb váltogatni, még átmeneti időkre is, mint a munkahelyet. Váltasz melóhelyet, nem jön be, vagy te nem jössz be, elküldenek, miből fizeted az albérletet? Viszont amíg van munkahelyed, addig tudsz új albit keresni.

Viszont azt nem értem, hogy miért tőlünk érdeklődsz, miért nem a pároddal beszéled meg. Azt hiszem neki valamivel több köze van hozzá és beleszólási joga van mint nekünk.

2014. szept. 20. 23:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó, 3 hónap múlva mindenképpen elküldik, csak innen biztosan, a másik helyről meg vagy, vagy nem. :) Szóval szerintem érdemes lépni.

Kérdező, esetleg még azt megteheted, hogy betegállományba rakatod magadat, és azzal talán valamennyire el lehet húzni, hogy legalább biztosításod legyen. Bár talán egy hónapig felmondás után is van. Határozott szerződésnél nem tudom sajna.

2014. szept. 21. 11:10
 10/10 A kérdező kommentje:

Itt is érdeklődöm, mert egész egyszerűen kíváncsi vagyok mások véleményére. Természetesen a párommal is beszéltünk róla, sőt, kb napi szinten téma nálunk.

Sajnos előre tervezni nem tudok. Két hét különbséggel jár le a két szerződés... úgy döntöttem, hogy inkább melót nézek, aztán ahogy alakul.

2014. okt. 6. 13:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!