Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Másodéves egyetemista leszek, van egy saját lakásom. Az első évben volt 2 albérlőm, akiket ismertem, osztálytársaim voltak gimiben és "baráti" áron kiadtam nekik az egyik szobát. Most úgy döntöttem emelek az áron, így az egyik albérlőm úgy döntött keres másik albérletet. A szüleim azt mondták, hogy ne keressek másik lakótársat, mert elegen leszünk ketten, inkább kipótolják ők a rám eső rezsit. A másik albérlőm viszont sokallja a megemelt árat és a rezsi felét, így Ő mindenképpen ragaszkodik hozzá, hogy keressünk harmadik társat a rezsi miatt. Én is hajlok afelé, hogy keressünk lakótársat, viszont aggályaim is vannak ezzel kapcsolatban, mert a teljesen felújított lakásomba egy idegent nem szívesen engedek be. A volt albérlőm keze ügye alatt is elég sok minden elromlott, akivel már pár éve ismertük egymást, egy idegen pedig még úgy se fog vigyázni a lakásra, és nekem ezt a lakást nem fogja felújítani senki, majd magamnak kell a megkeresett pénzemből.

Szóval a nagy kérdés: az albérletet vigyem vissza az eredeti árára (ami nem lenne fair az elköltözött féllel szemben) vagy vegyek fel egy idegent vagy ha minden marad így akkor a megmaradt albérlőm is lehet, hogy keres egy olcsóbb helyet (akitől nem szeretnék megválni mert teljesen ideális lakótárs és kereshetek megint két idegen embert).

Egyébként szerintem így a mostani albérlet és a rezsi fele kb. reális és nem olyan irdatlan nagy összeg, csak az előző évi árhoz képest most egy kicsit rosszul esik többet fizetni.

2014. aug. 31. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire jól álltok, hogy van saját lakásod (hacsak nem hiteles), és a szüleid is tudnának támogatani, akkor kár volt az áron emelni...

Én amúgy vennék fel egy 3. idegent.. nem mindenki olyan, hogy nem vigyáz más tulajdonára. Én pld. kimondottan vigyázok a munkahelyemen is mindenre, mintha az enyém lenne, albérletben sem hiszem, hogy másképp viselkednék.

2014. aug. 31. 22:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem albérlőként sokan jobban vigyáznak egy idegen lakására mint egy haveréra. Hirdesd meg a szobát, a meglévő haverral meg interjúztassátok meg a jelentkezőket. Aki rendesnek néz ki, annak kiadjátok. Ha nem zavar egy harmadik ember, akkor minden fizessetek ti ketten többet?
2014. aug. 31. 23:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne a volt albérlő alapján ítéld meg az albérlőket, rengeteg normális ember van.
2014. szept. 1. 10:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy egy idegen sokkal jobban vigyázna. Mert a barátodnak lehetett az a mentalitása, hogy "áhh, haver, úgyse haragszik meg / fizetteti ki, ha valami tönkremegy".

Áremelésre én sem tudom, mi szükség volt. Gondolom a rezsi egyenlően oszlott meg, tehát ha az emelkedett, akkor nem volt gond (kivéve, ha fix rezsi volt).

2014. szept. 1. 12:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!