Ti mit tennétek a helyemben?
Másodéves egyetemista leszek, van egy saját lakásom. Az első évben volt 2 albérlőm, akiket ismertem, osztálytársaim voltak gimiben és "baráti" áron kiadtam nekik az egyik szobát. Most úgy döntöttem emelek az áron, így az egyik albérlőm úgy döntött keres másik albérletet. A szüleim azt mondták, hogy ne keressek másik lakótársat, mert elegen leszünk ketten, inkább kipótolják ők a rám eső rezsit. A másik albérlőm viszont sokallja a megemelt árat és a rezsi felét, így Ő mindenképpen ragaszkodik hozzá, hogy keressünk harmadik társat a rezsi miatt. Én is hajlok afelé, hogy keressünk lakótársat, viszont aggályaim is vannak ezzel kapcsolatban, mert a teljesen felújított lakásomba egy idegent nem szívesen engedek be. A volt albérlőm keze ügye alatt is elég sok minden elromlott, akivel már pár éve ismertük egymást, egy idegen pedig még úgy se fog vigyázni a lakásra, és nekem ezt a lakást nem fogja felújítani senki, majd magamnak kell a megkeresett pénzemből.
Szóval a nagy kérdés: az albérletet vigyem vissza az eredeti árára (ami nem lenne fair az elköltözött féllel szemben) vagy vegyek fel egy idegent vagy ha minden marad így akkor a megmaradt albérlőm is lehet, hogy keres egy olcsóbb helyet (akitől nem szeretnék megválni mert teljesen ideális lakótárs és kereshetek megint két idegen embert).
Egyébként szerintem így a mostani albérlet és a rezsi fele kb. reális és nem olyan irdatlan nagy összeg, csak az előző évi árhoz képest most egy kicsit rosszul esik többet fizetni.
Ha ennyire jól álltok, hogy van saját lakásod (hacsak nem hiteles), és a szüleid is tudnának támogatani, akkor kár volt az áron emelni...
Én amúgy vennék fel egy 3. idegent.. nem mindenki olyan, hogy nem vigyáz más tulajdonára. Én pld. kimondottan vigyázok a munkahelyemen is mindenre, mintha az enyém lenne, albérletben sem hiszem, hogy másképp viselkednék.
Én is azt mondom, hogy egy idegen sokkal jobban vigyázna. Mert a barátodnak lehetett az a mentalitása, hogy "áhh, haver, úgyse haragszik meg / fizetteti ki, ha valami tönkremegy".
Áremelésre én sem tudom, mi szükség volt. Gondolom a rezsi egyenlően oszlott meg, tehát ha az emelkedett, akkor nem volt gond (kivéve, ha fix rezsi volt).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!