Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Havi 130ezerből meg tud élni...

Havi 130ezerből meg tud élni egy ember?

Figyelt kérdés

Albérletben, mert nincs több millióm házat venni, hitelt nem szeretnék

Kertes házat nem nagyon akarok, inkább egy szép társasházban laknék

Havi 130-140ezret keresek, de egyedülálló vagyok, nem tudom mennyibe kerül gáz, villany stb... hogy működnek ezek a dolgok

Az egyetlen hobbim, az az edzés, konditeremben

Telefon számla, 5ezer

internet

fundamenta 5

Ezek szinte amik fixek

Pestmegye lenne ideális, vagy pest

2014. aug. 21. 18:42
 1/10 anonim válasza:
100%

Simán!

Mi négyen élünk és 170 000Ft a jövedelem.. Ebből 26 000 a házra megy.

2014. aug. 21. 18:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Kicsit részletezd kérlek
2014. aug. 21. 19:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Bőven.
2014. aug. 21. 19:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Attól is függ hova köt a munkád, mivel jársz be, kell bérlet. Ha nagyok az igények nem jössz ki ennyiből. Ha nem akkor lazán. 6 helyen laktam albérletbe Budapesten.

Volt hogy 4-en béreltünk egy lakást 25 volt rezsivel együtt fejenként. Aztán béreltem egy házrészt egyedül ez 50 volt rezsivel együtt a 18 ker szélén. Én is edzettem és edzek is nálam nem volt utazási költség mert céges kocsi volt.

140-et kerestem akkoriban 50 a lakbér 45 az elment kajára, ebbe benne van kaja, vitamin, fehérje ha nem akarsz össze esni :) Eddig ez 95 ezer, mosószer, fogkrém, papirzsepi, mosogató, tusfürdő, 5 ezer, telefon 5, internet 5 terembérlet 7 ezer, szórakás 10 ezer 127 ezer :) Szóval mielőtt lépsz csinálj egy mindenre kiterjedő pontos költségvetést és gondold át mi jöhet közbe.

2014. aug. 21. 20:02
 5/10 A kérdező kommentje:

Bejárást fizeti a bkv

Csak a rezsivel nem vagyok tisztában

2014. aug. 21. 21:23
 6/10 anonim ***** válasza:
A Te általad majd fizetendő rezsivel mi sem vagyunk tisztában.
2014. aug. 21. 21:32
 7/10 A kérdező kommentje:
De sokan az átlaggal tisztában vannak, ami nekem már nagy segítség lenne
2014. aug. 21. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy átlag. Egy belvárosi, konvektoros galériás lakás fűtése teljesen eltér egy panel lakótelepi távhős lakás fűtésétől.

Ismerőseim télen panelban fizetnek 20-25-öt a fűtésre, nekünk saját kazán van a lakásban, 10 ezernél a leghidegebb hónapban sem fizettünk többet.

Az sem mindegy, hogy garzont szeretnél, vagy lenne-e igényed kétszobás lakásra. Azt számold bele, hogy a bérleti díjhoz minden hónapban hozzájön a közös költség, ami kb. 5-től 10 ezerig bármennyi lehet.

Amikor megnézel egy lakást, kérdezd meg a tulajt, hogy mennyi a rezsi. Nyilván azt mondja majd, hogy nem sok. Mondd neki, hogy mutasson pl. egy januári gázszámlát. Ha nem is tud mutatni, a reakcióból ki szokott derülni, hogy hazudik-e.

Ha nem sajnálod az időt (kb 1,5 óra) a bejárásra, nézhetsz lakást valamilyen népesebb környező településen, mondjuk Gödöllőn, Érden vagy Budaörsön. Nem tudom, mennyivel olcsóbbak ott a dolgok, de manapság egyre többen menekülnek ilyen helyekre a városból.

Ha Budapesten belül akarsz keresni, akkor inkább valamelyik külső kerületet ajánlom, Budafokot, Zuglót, Újpestet. Buda északi része kicsit drágább már, de mondjuk Óbudán, Békásmegyeren is lehet jó lakásokat találni.

Mielőtt kiveszed a lakást, gondold át, hogy bérleti díj + rezsi (saccperkábé) mennyi lesz, és mennyi pénzed marad "élni".

2014. aug. 21. 23:27
 9/10 Yoni03 válasza:
Az én édesanyám 90 000-t keres havonta + 40 000-et fizet apum (gyerektartás) az összesen 130 000 és mégis el tud tartani engem meg öcsémet is úgy hogy nem éhezünk, 2 számítógépünk van, internet, mobil, normális környék, normális lakás, anya (fejenként) kb 3000Ft-ot költ nekünk havonta olyanokra, hogy játék, édesség stb. tehát nem lehet azt mondani hogy rosszul élünk. Szerintem te ugyanennyiből simán meg tudsz élni.
2014. szept. 2. 22:19
 10/10 Yoni03 válasza:
Előbb kihagytam hogy a lakáshitel is havi 30 000Ft
2014. szept. 2. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!