Havi 130ezerből meg tud élni egy ember?
Albérletben, mert nincs több millióm házat venni, hitelt nem szeretnék
Kertes házat nem nagyon akarok, inkább egy szép társasházban laknék
Havi 130-140ezret keresek, de egyedülálló vagyok, nem tudom mennyibe kerül gáz, villany stb... hogy működnek ezek a dolgok
Az egyetlen hobbim, az az edzés, konditeremben
Telefon számla, 5ezer
internet
fundamenta 5
Ezek szinte amik fixek
Pestmegye lenne ideális, vagy pest
Simán!
Mi négyen élünk és 170 000Ft a jövedelem.. Ebből 26 000 a házra megy.
Attól is függ hova köt a munkád, mivel jársz be, kell bérlet. Ha nagyok az igények nem jössz ki ennyiből. Ha nem akkor lazán. 6 helyen laktam albérletbe Budapesten.
Volt hogy 4-en béreltünk egy lakást 25 volt rezsivel együtt fejenként. Aztán béreltem egy házrészt egyedül ez 50 volt rezsivel együtt a 18 ker szélén. Én is edzettem és edzek is nálam nem volt utazási költség mert céges kocsi volt.
140-et kerestem akkoriban 50 a lakbér 45 az elment kajára, ebbe benne van kaja, vitamin, fehérje ha nem akarsz össze esni :) Eddig ez 95 ezer, mosószer, fogkrém, papirzsepi, mosogató, tusfürdő, 5 ezer, telefon 5, internet 5 terembérlet 7 ezer, szórakás 10 ezer 127 ezer :) Szóval mielőtt lépsz csinálj egy mindenre kiterjedő pontos költségvetést és gondold át mi jöhet közbe.
Bejárást fizeti a bkv
Csak a rezsivel nem vagyok tisztában
Nincs olyan, hogy átlag. Egy belvárosi, konvektoros galériás lakás fűtése teljesen eltér egy panel lakótelepi távhős lakás fűtésétől.
Ismerőseim télen panelban fizetnek 20-25-öt a fűtésre, nekünk saját kazán van a lakásban, 10 ezernél a leghidegebb hónapban sem fizettünk többet.
Az sem mindegy, hogy garzont szeretnél, vagy lenne-e igényed kétszobás lakásra. Azt számold bele, hogy a bérleti díjhoz minden hónapban hozzájön a közös költség, ami kb. 5-től 10 ezerig bármennyi lehet.
Amikor megnézel egy lakást, kérdezd meg a tulajt, hogy mennyi a rezsi. Nyilván azt mondja majd, hogy nem sok. Mondd neki, hogy mutasson pl. egy januári gázszámlát. Ha nem is tud mutatni, a reakcióból ki szokott derülni, hogy hazudik-e.
Ha nem sajnálod az időt (kb 1,5 óra) a bejárásra, nézhetsz lakást valamilyen népesebb környező településen, mondjuk Gödöllőn, Érden vagy Budaörsön. Nem tudom, mennyivel olcsóbbak ott a dolgok, de manapság egyre többen menekülnek ilyen helyekre a városból.
Ha Budapesten belül akarsz keresni, akkor inkább valamelyik külső kerületet ajánlom, Budafokot, Zuglót, Újpestet. Buda északi része kicsit drágább már, de mondjuk Óbudán, Békásmegyeren is lehet jó lakásokat találni.
Mielőtt kiveszed a lakást, gondold át, hogy bérleti díj + rezsi (saccperkábé) mennyi lesz, és mennyi pénzed marad "élni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!