Albérlet választáskor mikre érdemes odafigyelni?
Olyan dolgokra gondolok, mint pl. a fűtés jellege. Van ahol távfűtés írnak, vagy ahol Héra-kályhát meg stb. Ezek közül melyik fűtési mód a "legjobb" és/vagy legolcsóbb?
Ilyen jellegű "apróságokra" gondolok.
A fűtés feltétlenül mérős legyen és szabályozható. Én ezt buktam be, hogy távfűtés jó lesz, aztán elutazik két hétre télen és megy a fűtés, mint a fene senkinek...
A szigetelést nézd meg. Legyen mindenhol mérő!
Igen vannak alap dolgok amikre nagyonis érdemes oda figyelni.
Az előttem szólok már írtak pár hasznos dolgot én annyit mondanák, hogy a fűtés az lehetőség szerint legyen "cirkó"
vagy "fan coil" fűtés. esetleg házközponti, egyedi mérőórával.
A távfűtés legyen a legutolsó. Amit megspórolsz a lakás díján, azt tuti elköltöd abban az esetben rezsire!
Figyelj oda, hogy hogyan tervezi a rezsi fizetését a tulaj. Ő fizeti be, te fizeted be...OK ha ő fizeti is, de legalább a csekket mutassa be.
Figyelj arra is, hogy milyen gyakran, és milyen formában akarja ellenőrizni a lakást. Csak akkor mehessen, mikor otthon vagy.
Közösköltségre is kérdezzél rá.
Ha panelprogramos a lakás, kérdezd meg, hogy fut-e még a részlet, azt nehogy veled akarja fizettetni.
Szerintem nem árt a szomszédokat is valahogy lecsekkolni, hogy milyenek. Bár róluk úgysem mond rosszat a tulaj, akkor ki venné ki a lakást...
Szerintem nem árt megkérdezni azt sem, hogy milyen tv/net előfizetési lehetőség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!