Ha a bérlőm frissen festett házat kapott tőlem albérletbe, és egy év alatt tönkretette, akkor is nekem kell kifestenem, rendbe raknom?
Neked van igazad, ha egy frissen festett lakást kaptak, akkor azt úgy is kell visszaadni. Persze ennek benne kell lennie a szerződésben.
Én eddig mindig úgy vettem ki lakást, hogy előtte ki volt festve, és természetes volt, hogy kiköltözéskor én is festek, és úgy adom vissza. Persze megtehettem volna, hogy nem festek ki, de akkor a kaucióból vonták volna le a festés költségét, akkor meg már olcsóbb volt, hogy én festek (mivel így csak festéket kellett venni, munkadíj nem volt benne), de ha a tulaj festet, akkor nyilván a munkadíjat is levonja, nem csak az anyagköltséget.
Ha fedezi a kaució az okozott károkat, akkor csináltasd meg abból, ha viszont nem, akkor akár perelhetsz is, bár sajnos ez nem meg valami gyorsan, és ha addig úgy marad a lakás, ahogy ezek hagyták, akkor nem nagyon fogod tudni kiadni másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!