Ki van adva a lakás. El lehet minden hónapban kérni az albérlőtől a csekkeket amit befizetett vagy csak megmutatja és nála vannak?

A csekket nem kérheted el, mert akkor ö nem tudja bizonyítani, hogy fizetett.
Gondolom, a fogyasztók az ö nevére vannak átjelenetve - ez alapdolog -, akkor amennyiben nem fizet, rajta fogják behajtani. Neked nincs jogod ellenörizni, hogy mit és mennyit fizet az albérlö, ez magánügye.
Nincs átírva semmi a nevére.Azért annyi jogom van tudni,hogy ami lakásban lakik ami nem az övé a közüzemi díjakat fizetni e vagy a lakásomra fogják ráterhelni több hónap után.
Sajnos így jártunk pár hete 100 ezer forint csekket nem fizettek be mondván nem tudják és elmentek ezt nekünk kellett kifizetni.

Albérlő vagyok,ide érkeznek a csekkek.A lakás tulajdonosának nevére.
Én befizetem,lefénymásolom magamnak,az eredetit odaadom amikor a lakbért fizetem.Ő nevén van,igy odaadom,minek az nekem?
Fel sem merült,hogy ne adjam oda,intézni kell valamit,úgyis neki kell,ő nevén vannak.

mi sosem küldettük a bérleménybe a számlákat, annyira azért nem bízom meg senkiben.
hozzám jönnek a csekkek, mikor megyek a lakbérért, akkor megmutatom, felőlem le is fotózhatja őket, vagy beszkennelheti. odaadja a pénzt mindenre, én pedig befizetek mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!