Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki van adva a lakás. El lehet...

Ki van adva a lakás. El lehet minden hónapban kérni az albérlőtől a csekkeket amit befizetett vagy csak megmutatja és nála vannak?

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha elmaradás lenne nemrég így jártunk.Mit tegyünk,hogy többet ilyen ne legyen?
2014. márc. 11. 12:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
32%

A csekket nem kérheted el, mert akkor ö nem tudja bizonyítani, hogy fizetett.

Gondolom, a fogyasztók az ö nevére vannak átjelenetve - ez alapdolog -, akkor amennyiben nem fizet, rajta fogják behajtani. Neked nincs jogod ellenörizni, hogy mit és mennyit fizet az albérlö, ez magánügye.

2014. márc. 11. 13:11
 2/17 A kérdező kommentje:

Nincs átírva semmi a nevére.Azért annyi jogom van tudni,hogy ami lakásban lakik ami nem az övé a közüzemi díjakat fizetni e vagy a lakásomra fogják ráterhelni több hónap után.

Sajnos így jártunk pár hete 100 ezer forint csekket nem fizettek be mondván nem tudják és elmentek ezt nekünk kellett kifizetni.

2014. márc. 11. 13:25
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
miért nem kéred a te címedre és akkor te mutatod be, ő kifizeti neked, te meg elutalod a szolgáltatónak vagy feladod a csekket?
2014. márc. 11. 13:27
 4/17 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi ezt nem is tudtam,hogy így is lehet.Na ez akkor biztos így be lesz minden számla fizetve.És akkor ha befizettem oda adom nekik a csekket vagy róla a másolatot.
2014. márc. 11. 13:29
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Albérlő vagyok,ide érkeznek a csekkek.A lakás tulajdonosának nevére.

Én befizetem,lefénymásolom magamnak,az eredetit odaadom amikor a lakbért fizetem.Ő nevén van,igy odaadom,minek az nekem?

Fel sem merült,hogy ne adjam oda,intézni kell valamit,úgyis neki kell,ő nevén vannak.

2014. márc. 11. 13:38
 6/17 Snapette válasza:
100%
Másolatot mindenről lehet csinálni, egyebekben pedig a vállalatoktól is le lehet kérni a számlák és befizetések állását, tőlük tudhatod meg a legbiztosabbra, hogy ki olt fizetve vagy sem, és természetesen jogod van hozzá, hogy kérj bizonylatot a kifizetéseket illetőleg hiszen a lakás a tied.
2014. márc. 11. 13:39
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszi
2014. márc. 11. 13:42
 8/17 anonim ***** válasza:
84%
Már annyit bajlódtam a bérlőkkel átértem "kártyás órára" gázra , villanyra , de hatásos mert így megdöbbentően kevesebb fogy mindenből. Nagyon eszes volt aki kitalálta ! A többi meg a víz kivételével havi fix .
2014. márc. 11. 14:13
 9/17 anonim ***** válasza:
Az eredetit adjak oda neked, maguknak egy masolatot tartsanak meg. Ha a te neveden van, akkor te intezd a fizetest. Vagy irjak az az o nevukre.
2014. márc. 11. 15:26
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

mi sosem küldettük a bérleménybe a számlákat, annyira azért nem bízom meg senkiben.

hozzám jönnek a csekkek, mikor megyek a lakbérért, akkor megmutatom, felőlem le is fotózhatja őket, vagy beszkennelheti. odaadja a pénzt mindenre, én pedig befizetek mindent.

2014. márc. 11. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!