Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakótárs probléma! Ti mit...

Lakótárs probléma! Ti mit csinálnátok abban az esetben, ha a lakótársatok az ideköltözése után, már rögtön az első hónapban nem fizetne?

Figyelt kérdés
Amikor közöltük vele, hogy meddig kell fizetni, azt mondta, hogy ő addig nem tud, ezért a barátom kifizette a részét, hogy ne legyen belőle gáz, és a fiú azóta nem is foglalkozik a dologgal, meg kb. elvárta tőle, hogy kifizesse helyette. Ráadásul kiderült, hogy ki is rúgták a munkahelyéről, szóval valószínűleg nem is fog fizetni.

2014. márc. 7. 11:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Mondanám neki, hogy kérjen kölcsön,és a tartozása legalább 3/4-t fizesse ki. Amennyiben nem, keressen más helyet ahol élősködhet.
2014. márc. 7. 11:40
 12/22 anonim válasza:
100%
Bocsi, de ha ennyire életképtelenek vagytok, hogy 3-an nem mertek szembeszállni egy ilyen görénnyel, akkor szívjatok. Senki nem fogja megoldani helyettetek.
2014. márc. 7. 11:40
 13/22 A kérdező kommentje:
hát, szerintem azért Te sem dobnád ki egy barátodat, akivel gyerek korotok óta ismeritek egymást. én meg nem pampoghatok, mert nem én fizettem ki helyette, a szobatársa meg szintén egy tróger, és természetesen őt sem érdekli az egész, mivel nem az ő pénze bánja.
2014. márc. 7. 11:45
 14/22 A kérdező kommentje:
* gyerekkorotok
2014. márc. 7. 11:46
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Keménykedésnek nincs értelme, mert könnyű testi sértésből is lehet magánvádra büntetőeljárás.

A lakótársatok jogalap nélkül tarózkodik a bérleményetekbe, szólítsátok fel a lakás elhagyására, rendőrséget hívjátok ki, ha nem hajlandó felszólításotoknak eleget tenni. Rendőrség sajnos hajlamos nálunk az ilyen ügyekben leépíteni a bejelentőt, de akkor se hagyjátok magatokat, menjetek be a rendőrségre bérleti szerződéssel, és mondjátok jegyzőkönyvbe, hogy a bérleményetekben jogalap nélkül tartozkodó önkényes lakásfoglaló kirakását kéritek.

2014. márc. 7. 11:47
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát barátság ide vagy oda, ha ő képes úgymond "meglopni" engem, akkor szó nélkül kib..sznám.
2014. márc. 7. 11:47
 17/22 anonim ***** válasza:
Figyu, kérdezed, mit csinálnánk. Hát mi kiraknánk. A leírásodból látszik, hogy a srácot qrvára nem érdekli, hogy más fizet helyette, vígan elvan. Hidd el, gyerekkori haver vagy sem, az ilyenek élősködnek. Kell a barátodnak egy ilyen haver? Nem hiszem. Ha nem lesztek vele kemények, akkor előbb-utóbb azon kapjátok magatokat, hogy ő él ingyen egy albiban, ti meg fizetitek folyamatosan a részét. Azt értsd meg, hogy nagyon úgy tűnik, ő nem fog fizetni, mert ha akart volna, már megtette volna. Tehát ebben az esetben semmi más jó megoldás nincs, csak az, hogy onnan elköltözik.
2014. márc. 7. 11:50
 18/22 A kérdező kommentje:
igen, ez lenne a jó megoldás, de sajnos ebben nem én döntök, és a barátom egyelőre adni akar neki esélyt. igazából azt nem tudom, hogy világítsam rá, hogy ez a helyzet, mert eléggé naiv, és mindenkiről a jót feltételezi, ebből kifolyólag ő még reménykedik benne, hogy fizetni fog. de mondjuk az ő hozzáállását sem értem, mert amikor szó volt róla, hogy idejön, akkor én elmondtam az aggályaimat, hogy tutira nem fog fizetni, ő azt mondta, hogy szerinte igen, de ha mégsem, akkor kirakja. na, most úgy áll a dolog, hogy az lett, amit megjósoltam, viszont a barátom meg már nem akar ilyen drasztikus eszközökhöz folyamodni. és valamiért nem akarja belátni, hogy egy suttyó a barátja, és csak kihasználja.
2014. márc. 7. 11:56
 19/22 anonim ***** válasza:

Akkor beszéld rá barátod arra, hogy szólítsa fel lakótársatokat arra, hogy adja zaciban cuccait, és abból kapott pénzzel fizessen ki Titeket. Szerintem lakótárs ebbe se menne bele, ilyenkor pedig már egy gyermekkori barátok közt is nyilvánvalóvá válik, hogy az egyik a másikat hülyére veszi.

Katonáknál szokták gyakran mondani, hogy: "A barátság alapja a pontos elszámolás."

2014. márc. 7. 14:00
 20/22 A kérdező kommentje:
hát, igen, ez egy jó megoldás lenne, köszönöm a tippet, de arra az elhatározásra kellett jutnom, hogy egyelőre megvárom, amíg elfogy az összes pénzünk (ami elég hamar be fog következni :D), és akkor talán már ő is jobban belátja, hogy ez így nem lesz jó, mert jelenleg azt mondja, hogy biztosan ki fogja fizetni, és nem fog minket szarban hagyni, de ez egy irreális látásmód, mert a fiú 5 évig hazudott a szüleinek, és ingyen élt. Kérdem én, ilyet komolyan megcsinálnak emberek?
2014. márc. 7. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!