Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kiadtam a lakást, papírt...

Kiadtam a lakást, papírt irtunk de csak annyi, hogy bérli, de se házszám, se én részemről aláírva semmi, csak, h mekkora, meg a helységek tartalmazza . A NAV-nál feljelentett. Mit csinálhat a NAV ilyen estben?

Figyelt kérdés

#albérletijogok
2014. febr. 9. 12:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Megbirságol.
2014. febr. 9. 12:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Utánajárnak, az nem érdekes hogy nincs rajta az aláírásod és házszám sem. (a szomszédomat is így bírságolták meg szép összegre, nekik még "papír" se volt írva).

Mit követtél el ellene hogy felnyomott?

2014. febr. 9. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
57%

Miért üzenetedre válaszul:

Mert a NAV mindig büntet. Megjelent a neved náluk, ezért még ha 1000000%-ban patyolat tiszta is vagy (de gondolom nem adóztál, így nem vagy az), fizetni fogsz. Ráadásul sokkal többet, mint szeretnél.

2014. febr. 9. 13:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Tudja bízonyítani, hogy ott lakott?
2014. febr. 9. 13:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nem fizetett , nem csaltál adót :DD ! Vagy bizonyítsa be a pénzátvételt . Elmondhatod , hogy azt ígérte ha lesz pénze elmentek ügyvédhez szerződést kötni , meg fizet mindent , de a beköltözés után csak ígérgetett később már fenyegetőzött . Abszurdisztánban törvényeiben nem bizhatam.
2014. febr. 9. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Így van... utalta a pénzt? (akkor gáz) Ha készpénzben fizetett és te nem adtál neki erről semmilyen átvételi elismervényt, akkor érvelhetsz azzal, hogy szívességből lakott ott, amíg időtök nem engedi, hogy megkössétek a hivatalos szerződést.

Persze ha nem akarsz belebonyolodni, akkor egyszerűbb ha kifizeted a bírságot és kész.

2014. febr. 9. 15:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Dátum volt rajta?

Ha 2013 előtt nem keletkezett tőle bevételed, akkor semmi gond: májusig még bevallhatod.

Garázs volt benne? Mert azt csak ÁFA-alanyként lehet kiadni, magánszemélyként nem.

2014. febr. 9. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!