Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit csináljak a lakótársammal,...

Mit csináljak a lakótársammal, aki folyamatosan károkat okoz a lakásba és nem hajlandó megtéríteni?

Figyelt kérdés
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy beköltözéskor én írtam alá a bérleti szerződést és nagyon visszaél a helyzettel. Tegnap a mosdóba ejtett bele valamit (nem is hajlandó elárulni, hogy mit) és lepattogott a zománc valamint repedések keletkeztek rajta. Ezenkívül a konyhába is állandóan disznóólat hagy, semmit nem takarít még maga után se. Természetesen azon gondolkodom, hogy szólok a tulajnak, hogy rakjuk ki a szűrét és az eddig okozott károkat a kauciójából állítsuk helyre. Sajnos muszáj lesz gyorsan keresni valakit a helyére, mert egyedül nem tudom fenntartani ezt az albérletet. Ti mit tennétek a helyemben? Attól tartok, hogy okoz valami sokszázezres vagy milliós kárt és a tulaj rajtam fogja behajtani?

2014. febr. 6. 21:01
 1/7 anonim válasza:
100%
Küld el minél hamarabb! Szerződése ezek szerint nincs neki.
2014. febr. 6. 21:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is azt hiszem, hogy ki kell rakni a szűrét nincs más megoldás.
2014. febr. 6. 21:24
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos vannak ilyen véglények, akik teljesen alkalmatlanok arra, hogy lakásban lakjanak!!
2014. febr. 6. 21:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Elvileg simán ki lehet rakni, akár azonnali hatállyal, mert gyakorlatilag eddig is jogcím nélkül tartózkodott a lakásban. Csak sürgősen keresnem kell valakit a helyére, mert sajnos nem tudom egyedül fizetni a teljes lakbért+rezsit.
2014. febr. 9. 12:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Rengetegen keresnek szobaberletet, ne ezen aggodj szerintem.
2014. febr. 11. 13:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha valaki milliós kárt okoz, akkor az peres eljárás keretében lehet behajtani rajta, nyilván tök mindegy hogy van szerződése vagy sincs, a kár az kár, meg kell téríteni.
2014. febr. 27. 12:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha te írtad alá a szerződést, akkor ő jogalap nélkül tartózkodik az ingatlanban, tehát kitehető. Ezt tegyétek, nem érdemel mást az ilyen.
2014. márc. 21. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!