SOS! Van erről valahol hivatalos cikk? Ki fizeti?
Figyelt kérdés
HA egy albérletben valami elromlik és javítani kell esetleg cserélni valamit! Akkor KI FIZETI? A tulaj vagy az albérlő??????Tud erről nekem valaki valami hivatalosat írni??? Köszi2014. febr. 4. 17:17
1/12 anonim válasza:
Ha a Te hibádból ment tönkre valami akkor neked.
2/12 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem mondani hogy enyém a lakás! És bérlőnk van! ÉS azt akarja hogy mi fizessünk!
2014. febr. 4. 17:28
3/12 anonim válasza:
Akkor Ők fizetik azt amit szándékosan v.gondatlanul tettek tönkre.
Ezeket a dolgokat általában a szerződésben szokják rögzíteni.
4/12 anonim válasza:
A szándékos károkozás esetét kivéve mindig a tulaj/bérbeadó dolga a karbantartás. Kivéve, ha más -érvényes- szerződés rendelkezik róla.
5/12 anonim válasza:
Így van, az előző a legpontosabb.
6/12 anonim válasza:
A törvény szerint ha nincs megállapodás a költségek viseléséről, akkor a karbantartás és javítás a bérlő, a pótlás és a csere a bérbeadó kötelessége.
8/12 anonim válasza:
Kit terhel a javítás, vagy csere költsége?
Rendeltetésszerű használat során elromlott háztartási gép javítási költsége - ha a szerződésben nem rendelkeznek másképp - a bérlőt terheli, azonban ha az nem javítható, a csere, pótlás már a bérbeadó feladata. Természetesen, ha a bérlő hibájából történik a meghibásodás, úgy a költség őt terheli.
Itt:
De ha nem létfontóságú , ne pótold mert megint elromolhat "véletlenül" . Volt olyan okos bérlőm nekiállt a bojlert szerelni részegen . A második hasonló húzása után kitettem !
9/12 A kérdező kommentje:
A wc csöve csöpög hátul. Amit nem mellesleg 1,5 éve cseréltettem ki!! Nem is érem miért csöpög megint? Elötte 5évig nem volt gáz! Nem érzem hogy ez nekem kéne kifizetni :O.
2014. febr. 6. 10:21
10/12 anonim válasza:
Nálunk akármi elromlott, a főbérlő fizette. Mi mondtuk hogy kifizetjük mi, de még a villanykörte, ami kiég, azt is kifizeti. most elromlott a redőny, egyből mondta hogy hívjunk szerelőt, és amennyiért megcsinálja, annyival kevesebbet kell fizetni neki majd rezsibe. Ritka ez szerintem nagyon!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!