Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » SOS! Van erről valahol hivatal...

SOS! Van erről valahol hivatalos cikk? Ki fizeti?

Figyelt kérdés
HA egy albérletben valami elromlik és javítani kell esetleg cserélni valamit! Akkor KI FIZETI? A tulaj vagy az albérlő??????Tud erről nekem valaki valami hivatalosat írni??? Köszi
2014. febr. 4. 17:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha a Te hibádból ment tönkre valami akkor neked.
2014. febr. 4. 17:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem mondani hogy enyém a lakás! És bérlőnk van! ÉS azt akarja hogy mi fizessünk!
2014. febr. 4. 17:28
 3/12 anonim ***** válasza:

Akkor Ők fizetik azt amit szándékosan v.gondatlanul tettek tönkre.

Ezeket a dolgokat általában a szerződésben szokják rögzíteni.

2014. febr. 4. 17:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A szándékos károkozás esetét kivéve mindig a tulaj/bérbeadó dolga a karbantartás. Kivéve, ha más -érvényes- szerződés rendelkezik róla.
2014. febr. 4. 17:47
 5/12 anonim ***** válasza:
Így van, az előző a legpontosabb.
2014. febr. 4. 20:34
 6/12 anonim ***** válasza:
A törvény szerint ha nincs megállapodás a költségek viseléséről, akkor a karbantartás és javítás a bérlő, a pótlás és a csere a bérbeadó kötelessége.
2014. febr. 5. 10:34
 7/12 anonim ***** válasza:
Mi az, ami elromlott?
2014. febr. 5. 13:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Kit terhel a javítás, vagy csere költsége?

Rendeltetésszerű használat során elromlott háztartási gép javítási költsége - ha a szerződésben nem rendelkeznek másképp - a bérlőt terheli, azonban ha az nem javítható, a csere, pótlás már a bérbeadó feladata. Természetesen, ha a bérlő hibájából történik a meghibásodás, úgy a költség őt terheli.

Itt:

[link]

De ha nem létfontóságú , ne pótold mert megint elromolhat "véletlenül" . Volt olyan okos bérlőm nekiállt a bojlert szerelni részegen . A második hasonló húzása után kitettem !

2014. febr. 5. 16:47
 9/12 A kérdező kommentje:
A wc csöve csöpög hátul. Amit nem mellesleg 1,5 éve cseréltettem ki!! Nem is érem miért csöpög megint? Elötte 5évig nem volt gáz! Nem érzem hogy ez nekem kéne kifizetni :O.
2014. febr. 6. 10:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Nálunk akármi elromlott, a főbérlő fizette. Mi mondtuk hogy kifizetjük mi, de még a villanykörte, ami kiég, azt is kifizeti. most elromlott a redőny, egyből mondta hogy hívjunk szerelőt, és amennyiért megcsinálja, annyival kevesebbet kell fizetni neki majd rezsibe. Ritka ez szerintem nagyon!!!
2014. febr. 15. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!