Kit terhel a plusz költség?
neked, ez egyértelmű, hiszen, te használtad az áramot, nem más. Ebből a szempontból lényegtelen miből adódik a különbözet, de azért nézz utána tényleg mi okozza ezt a nagy fogyasztást.
Nem is értem bérelt lakást hogy lehet kiadni így éves elszámolással. Én a helyedben kérném a havi elszámolást.
Elég 3-4 évenként vízkőtleníteni. Ha vízköves, akkor fűtéskor hallani a sustorgást.
Nálunk külön óra van a boylernek.
Egy villanyszerelővel megnézettetheted, hogy mi okozza a lakásban a túlfogyasztást.
A bérlőket ! !! Naponta leolvashatod a fogyasztásmérőt az ingatlanon
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha nem tetszik amit az a gonosz óra mutat , ki cseréltetitek " nem ingyen :D", vagy nem pazaroltok bőkezűen más ingatlanában ! Nekem a bérlőm mondta : BIZTOS SZIVÁROG A GÁZ ! Csak nem tudott a banda felrobbanni ! A szomszédok meg jártak a NAV- hoz hogy hajléktalan szállott nyitottam , mert minden családtag ott ebédelt , meg este ott fürdött :S.
Ha ti használtátok el az áramot akkor mégis kinek kéne fizetni? Hülye kérdés, ne haragudj :)
Eddig ezek szerint túl keveset fizettetek. Ezután diktáljátok havonta oszt kész, akkor nem ér meglepetés év végén.
Bár mondjuk azért ez elég durva villanyszámla. Rendesen pazaroltok.
Havi diktálás: marha egyszerű, felmész elmu honlapjára (ker.elmu.hu) beregisztrálsz (ha még nem tetted) és havonta bejelented az óraállást. Nem kell hozzá tulajnak lenned, egyetlen számla elég ha a kezedben van, azon rajta van minden szükséges adat a regisztrációhoz. Ha véletlen elfelejtesz diktálni egyik hónapban az se gond, akkor becsülnek valamit aztán majd következő hónapban diktálsz újra. Így év végére tuti nem ér meglepi, mint most!
Amúgy bojler meg a vízkő: régi albérletünkben egyszer több vödör salakot eltávolítottak. Azt hittem hű de jó, majd kevesebbet fizetünk. Egy frászt. A salak miatt ugyan nehezebben fűtött föl, de nehezebben is hűlt ki!! Mivel mi ketten sose használtuk a 80 liter meleg vizet, így a régi rendszerben egy felfűtéssel akár 2 nap is fürödtünk. Az új rendszerben állandóan kihűlt a víz, minden nap újra kellett fűteni, nagyon gyorsan kihűlt. Emiatt mi semmifajta villanyszámla csökkenést nem észleltünk sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!