Mennyire illik összefúrni a falat egy albérletben?
Bútorozott albérletbe költöztünk be, de közel sincs annyi bútor, amennyire szükségünk lenne. Két fogast már felfúrtunk az előszobába, mert az agyamra ment, hogy nincs hova tenni a kabátokat, de ez még csak az első albérletünk, így nem tudom mennyire illik összefúrni a falat!? Szeretnénk venni egy, vagy két polcot is a szobába, ahol fűrészporos tapéta van, ha költözünk nem lehet csak úgy eltüntetni a nyomokat és nyilván vinnénk magunkkal a polcokat, illetve szeretnénk feltenni egy egész alakos tükröt is a falra.
Illik rákérdezni mielőtt ilyeneket felszerelünk, vagy ez általában a tulajdonost hidegen hagyja?
Azt sem akarom, hogy hülyének nézzen, hogy erre egyáltalán rákérdezek.
Engedély nélkül semennyire, ugyanis a kauciót elveszthetitek miatta, ha észreveszitek.
Engedéllyel meg akármennyit.
Mindkét esetben kiköltözéskor be kell glettelni a falat és újrafesteni/tapétázni. Csak ha nincs engedélyetek, akkor sajnos reménykedhettek, hogy nem veszik észre.
Elsősorban a tulajt/főbérlőt kellene megkérdezni, igen! Egyáltalán nem hagyja őket hidegen, ugyanis gondolj bele, ha minden bérlő így gondolkodna, hogy engedély nélkül fúrok bele 5-10 lyukat, akkor 10 év és 3 bérlő után egy nagy lyukhalmaz lenne az egész fal.
Köszönöm, akkor rákérdezünk mielőtt bármibe is belekezdenénk.
Egy polcot már feltettünk a konyhába, de erre rámondta még beköltözés előtt az áment, illetve a fogast látta már, egyelőre arra sem szólt semmit, pedig 2-2 lyuk. A korrektség miatt akkor viszont a továbbiakban rákérdezünk mindenre, csak fura, hogy azért is fel kell hívnunk, ha egy szöget akarunk a falba verni. Persze érthető.
Én ezt értem, ezért mondtam hogy érthető és azért tettem fel a kérdést egyáltalán, mert belegondoltam.
Az én (mint lakó) szemszögemből fura, hogy ez az "otthonom" és engedélyt kell kérni egy egy lyukra a falon.
Nem ismerem az "etikettet" ilyen szempontból, ezért kérdeztem mielőtt nekiestem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!