Kiadnám a lakásomat albérletbe, de melyik jelentkezőnek?
" a nem tudják igazolni a tartózkodásuk jogcímét LAKÁSFOGLALÓK !"
Ennek azért nézz utána, mert max önbíráskodással fog menni akkor is és azzal nem biztos, hogy te jársz jól. Jobb lesz az szerződéssel hidd el. Csak az nem mindegy milyen az a szerződés.
Nekem is egyből az jutott eszembe, amikor írtátok, hogy érdeklődjön az előző főbérlőnél, hogy honnan tudod, hogy igazi? És ha a cinkostársa? Nyilván, ha haraggal jöttek el, úgysem adja meg referenciának. Falun jobb, ahol mindenki mindenkit ismer, anyósom házát is ki akarták venni, egyből le tudta informálni, hogy házról házra jár, és sehol sem fizet.
Egyébként nekem is az a véleményem, hogy jó, jó, ha van szerződésed. De mire a bíróságon érvényesíted a jogaidat, évekbe telhet. Ha meg gyerekkel veszik ki az ingatlant, még a rendőr sem teszi ki. Sőt téged fognak húzkodni, ha megteszed, mert kiskorút veszélyeztettél. Én csak olyannak adnám ki, ahol nincs gyerek.
Én is ilyen cipőben járok egyébként, hogy költözni kéne, eladni nem tudom. Én valószínű fizetem majd az albérletet, de a 3 szintes házamat nem adom ki. A tesóm pont úgy járt, hogy fél évébe telt, mire kirakta a bérlőket, és egy csomó tartozást hagytak hátra.
A gyerekkel mi van? Semmivel több joga nincs a gyerekes bérlőnek! Ez ugyanolyan tévhit minthogy a lakásba bejelentés bármit is jelentene! Azon kívül persze, hogy az ott lakóknak kötelesség bejelenteni magukat és orvos illetve suli ügyben lényeges, hogy be legyen jelentve a címe.
Ezt megakadályozni nem szabad és semmi hátránnyal nem jár a tulajdonosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!