Mindemellett úgy gondolom, hogy a készülék átvizsgálása belefér az "állagmegóvás"-ba, ez esetben viszont az a Te dolgod. Ha nagyon sokba kerülne, próbálj meg egyezkedni a tulajjal, hogy részben vagy egészben hajlandó-e fizetni.
2013. okt. 8. 09:06
2/10 anonim válasza:
Nekünk minden ősszel át van viszgálatatva, a lakás tulajdonosa fizeti,hisz mi azért fizetünk,hogy használjuk a jó állapotú dolgokat,Óvni óvjuk,de a működésről neki kell gondoskodnia.
Fel sem merült,hogy mi fizetjük,alapból ő szólt,hogy ekkor és ekkor jó-e ha küldi a szerelőt,fizessük már ki,és a következő havi lakbérnél annyival kevesebbet adunk oda.
2013. okt. 8. 09:23
3/10 tetro válasza:
tulajdonos
2013. okt. 8. 09:27
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat.akkor egyeztetek vele.
2013. okt. 8. 09:37
5/10 anonim válasza:
Intézkedni a tulajdonosnak kell. Hogy ki fizeti a számlát, az megállapodás kérdése. Ha nincs előzetes írásos megállapodás, és nem sikerül szóban sem dűlőre jutni, akkor a törvény szövege szerint a karbantartás és javítás költsége a bérlőt terheli.
2013. okt. 8. 10:40
6/10 Tamás 1234 válasza:
Tulajdonos vagyok ki van adva a lakásunk és minden esetben én vizsgáltatom és fizetem nem az albérlö.
2013. okt. 8. 13:58
7/10 anonim válasza:
Tulajdonos vagyok . Volt olyan bérlőm aki minden hónapban átvizsgáltatta volna az én költségemen a bojlert . Az előírat " aszt hiszem évi kettő " a közös költségből fizette a ház . De a hobbi vizsgálatokat elég gyakran akarta "Gázos 7000 ft " azt fizesse Ő :D De most úgy nézem szigorítottak évi egy "szolgáltatói ", de akinek nem volt begyújtva annak le is matricázták :(
2013. okt. 8. 15:48
8/10 anonim válasza:
a tulajnak kell fizetnie. legalábbis a mi szerződésünkben le van írva, hogy használatra alkalmas lakást adott át. a konvektorunk meg még csak szikrát sem ad, és nem mi rontottuk el, nem mi okoztuk a meghibásodást, ez esetben nem nekünk kell fizetni. még nem tudom, hogy belemegy -e, hogy ő fizesse, de semmiképp sem fogom ingyen felújítani a lakását, ő meg rámterheli még a csőtörést is.
2013. okt. 13. 22:19
9/10 anonim válasza:
# 8 XD Így kerülheti el, hogy becsapják az albérlők !!! !
Kit terhel a javítás, vagy csere költsége?
Rendeltetésszerű használat során elromlott háztartási gép javítási költsége - ha a szerződésben nem rendelkeznek másképp - a bérlőt terheli, azonban ha az nem javítható, a csere, pótlás már a bérbeadó feladata. Természetesen, ha a bérlő hibájából történik a meghibásodás, úgy a költség őt terheli.
Legyen a GOOGLE az útmutatód :DDD
2013. okt. 14. 23:04
10/10 anonim válasza:
#9-es: inkább a bérleti szerződés legyen az útmutató...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!