Az albérlőm nem engedi be az ingatlanközvetítőt, mit tegyek?
A tulaj csak akkor mehet be a lakásba, ha a bérlő otthon tartózkodik. Ez alól kivétel a vészhelyzet (lakástűz például). Látogatást csak előre egyeztetett időpontban tehet, amennyiben bejelentés nélkül érkezik, nem vagy köteles beengedni. Havonta egyszer látogathat meg. Amíg te használod a lakást és fizetsz ezért a szolgáltatásért, az a te otthonod, tehát a nyugalmadat és a magántulajdonod védelmét tiszteletben kell tartania.
Ha el akarja adni a lakást, vagy másnak kiadni, érdeklődőket is csak akkor fogadhat, ha te hajlandó vagy havonta egynél többször beengedni a lakásba, máskülönben a szerződés lejárta és a kiköltözésed után csinálhatja ezeket.
" Ez alól kivétel a vészhelyzet (lakástűz például)."
Ezt felesleges felemlegetni. Gyakorlatilag nincs kivétel, nem mehet be a tulajdonos lakást mutogatni vevőknek. Mutogassa ha nincs bérlő. Vagy kiadó, vagy eladó. Egyszerre a kettő nem megy.
Megfelelő vészhelyzet esetén amúgy bárki más, bárhová máshova is bemehet, tehát teljesen feleslegesnek tartom ezt mindig külön emlegetni albérlet esetén.
Azeet megneznem,.hogy neked hogy tetszene,.ha az interneten hirdetesek alatti kepeken az osszes tulajdonod rajta lenne a fogkefetol az esetleges 200.ezer forintos tv-n at!?!??
Amikor albiban laktunk, a tulajdonos is feljott szo nelkul a lakasba, hogy az ingatlanos kepeket keszit a lakasrol.
Mondtam, hogy szo sem lehet rola, mert meg a falon levo festek.is az en tulajdonom, senkinek
*senkinek se mutogassa. Se neten, se eloben.
Egyedul a kilatasrol engedelyeztem ket fenykepet az erkelyrol.
Kedves kérdező! Remélem, már nem aktuális a kérdés, és sikerült eladnod az ingatlant, de azért válaszolok, hátha segít másoknak is.
432. § (1) A bérlő köteles megengedni, hogy aki a dolgot meg kívánja venni, azt megfelelő időben és
módon megtekinthesse.
Ez a PTK-ban van, ez KÖTELESSÉGE a bérlőnek. Ne higgy azoknak, akiknek veled ellentétes az érdekük. Senki nem szeret költözködni, értem én a bérlőket. De ez a te tulajdonod, nyilván több jogod van, mint azoknak, akik az ingatlan árának a kétszázad részét sem fizetik havonta neked.
Továbbá: "A fentiek alapján a bérlő köteles mindenkit beengedni a lakásba, aki azt meg akarja venni, tehát magát a ingatlanközvetítőt is, ennek érdekében. Ha ezt nem teszi meg, az eladó, vagyis bérbeadó, a bérlet szabályai szerint felmondhatja a bérletet, szerződésből eredő kötelezettségszegés miatt"
Ami még nagyon fontos az a megfelelő időben. Tehát nem hiúsíthatja meg a 'kedves' bérlő a megtekintést azzal, hogy mondjuk éjjel kettőkor akar titeket beengedni, vagy folyton lemondja az időpontot. Vigyázz nagyon az olyan emberekkel, akik csak a jogaikkal dobáloznak, de a kötelezettségeiről szeretnek megfeletkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!