Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az albérlőm nem engedi be az...

Az albérlőm nem engedi be az ingatlanközvetítőt, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Még félévig lakik a lakásomban (határozott idővel kötöttük), viszont időközben kiadtam egy ingatlanos cégnek, mert el akarom adni. Az albérlőm viszont azt mondta, hogy ő nem akar ezzel foglalkozni,ez neki csak plusz gond. Azt nem engedi meg ,hogy a távollétében bemenjünk. Kötelezhető arra, hogy beengedjen ha vevőket vinnék én vagy az ingatlanos?
2013. aug. 5. 01:08
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

A tulaj csak akkor mehet be a lakásba, ha a bérlő otthon tartózkodik. Ez alól kivétel a vészhelyzet (lakástűz például). Látogatást csak előre egyeztetett időpontban tehet, amennyiben bejelentés nélkül érkezik, nem vagy köteles beengedni. Havonta egyszer látogathat meg. Amíg te használod a lakást és fizetsz ezért a szolgáltatásért, az a te otthonod, tehát a nyugalmadat és a magántulajdonod védelmét tiszteletben kell tartania.

Ha el akarja adni a lakást, vagy másnak kiadni, érdeklődőket is csak akkor fogadhat, ha te hajlandó vagy havonta egynél többször beengedni a lakásba, máskülönben a szerződés lejárta és a kiköltözésed után csinálhatja ezeket.

2013. aug. 5. 01:40
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Fenti választ egy albérlőnek írt kérdés válaszából másoltam ki. Tehát neked a válasz: Nem kötelezhető.
2013. aug. 5. 01:41
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

" Ez alól kivétel a vészhelyzet (lakástűz például)."

Ezt felesleges felemlegetni. Gyakorlatilag nincs kivétel, nem mehet be a tulajdonos lakást mutogatni vevőknek. Mutogassa ha nincs bérlő. Vagy kiadó, vagy eladó. Egyszerre a kettő nem megy.

Megfelelő vészhelyzet esetén amúgy bárki más, bárhová máshova is bemehet, tehát teljesen feleslegesnek tartom ezt mindig külön emlegetni albérlet esetén.

2013. aug. 5. 03:39
 4/10 anonim ***** válasza:
19%

Azeet megneznem,.hogy neked hogy tetszene,.ha az interneten hirdetesek alatti kepeken az osszes tulajdonod rajta lenne a fogkefetol az esetleges 200.ezer forintos tv-n at!?!??

Amikor albiban laktunk, a tulajdonos is feljott szo nelkul a lakasba, hogy az ingatlanos kepeket keszit a lakasrol.

Mondtam, hogy szo sem lehet rola, mert meg a falon levo festek.is az en tulajdonom, senkinek

2013. aug. 5. 05:48
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

*senkinek se mutogassa. Se neten, se eloben.

Egyedul a kilatasrol engedelyeztem ket fenykepet az erkelyrol.

2013. aug. 5. 05:50
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
A szerződési idő lejárta előtt csak az ő engedélyével léphetsz a lakásba. Tehát nem kötelezhető rá. Ha a tudtán kívül teszed meg, jogsértést követsz el, amiért feljelenthet. Szóval várj fél évet az eladási szándékkal.
2013. aug. 5. 06:01
 7/10 anonim ***** válasza:
94%
Esetleg megpróbálhatnál vele megegyezni: pl. csökkented a bérleti díjat, cserébe biztosítja havonta 2x a lakás bemutatását...
2013. aug. 5. 17:28
 8/10 anonim ***** válasza:
23%
Még szép, hogy nem enged be. Azért fizet neked, hogy ott lakhasson, nem azért, hogy eladd a tetőt a feje fölül. A többit az előző válaszolók leírták.
2013. aug. 5. 18:36
 9/10 anonim válasza:
48%

Kedves kérdező! Remélem, már nem aktuális a kérdés, és sikerült eladnod az ingatlant, de azért válaszolok, hátha segít másoknak is.

432. § (1) A bérlő köteles megengedni, hogy aki a dolgot meg kívánja venni, azt megfelelő időben és

módon megtekinthesse.

Ez a PTK-ban van, ez KÖTELESSÉGE a bérlőnek. Ne higgy azoknak, akiknek veled ellentétes az érdekük. Senki nem szeret költözködni, értem én a bérlőket. De ez a te tulajdonod, nyilván több jogod van, mint azoknak, akik az ingatlan árának a kétszázad részét sem fizetik havonta neked.

Továbbá: "A fentiek alapján a bérlő köteles mindenkit beengedni a lakásba, aki azt meg akarja venni, tehát magát a ingatlanközvetítőt is, ennek érdekében. Ha ezt nem teszi meg, az eladó, vagyis bérbeadó, a bérlet szabályai szerint felmondhatja a bérletet, szerződésből eredő kötelezettségszegés miatt"

Ami még nagyon fontos az a megfelelő időben. Tehát nem hiúsíthatja meg a 'kedves' bérlő a megtekintést azzal, hogy mondjuk éjjel kettőkor akar titeket beengedni, vagy folyton lemondja az időpontot. Vigyázz nagyon az olyan emberekkel, akik csak a jogaikkal dobáloznak, de a kötelezettségeiről szeretnek megfeletkezni.

2016. jan. 29. 12:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Albérlő kötelessége havi bérleti díjat fizetni. Cserébe igenis elvarhato, hogy ne zaklassák!
2016. jan. 29. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!