Magyarországon miért vannak Isten jogaik az albérlőknek?
Miért nem csinálnak egy olyan egyszerű törvényt hogyha nem fizet, akkor elveszik az albérlőtől a lakhatási jogot?
Az első per félév, fellebezés és másodfok újabb félév.
Keress megbízható albérlőt, ez ilyen egyszerű. Ha ennyire parás vagy, akkor fizettesd ki egész évre előre (kérj egy évnyi kauciót) és akkor nincs gond egy évig ha nem fizet, nemdebár? :) Rezsit meg ha nem fizetik, akkor kikötteted oszt kész, legrosszabb esetben.
Nemtom, de nekem nem lenne kedvem az isteni jogaimmal élni. Az egy dolog, hogy sz@rul érezném magam, hogy valamit használok és nem fizettem, de ami sokkal rosszabb: hogy megy el az ember a lakásból nap mint nap? Egész nap azon parázzak, hogy a tulaj (viszonylag érthető módon) bekattant és feltörte a zárat és minden cuccomat az utcára dobott? Meg a francnak van kedve pereskedni.
Szóval tényleg nem értem mitől félsz így a másik oldalról. Tudom, hogy vannak jogaim, de tökre nem mernék vele visszaélni, mint írtam.
Ha Budapesten és megfelelő árban van kiadó albérleted és teljesen megbízható albérlőt keresel, akkor írj privit nyugodtan. :)
Normális ember nem tud az albérletben maradni ilyen esetben, csak a putris cigányok, már elnézést. Ki tudod kapcsoltatni a közműveket, le tudod cserélni a zárat, fel tudsz bérelni néhány verőlegényt szükség esetén. Ez csak olyan embereket nem ijeszt el, akik alapból is ilyen körülmények között élnek, másnak nem túl vonzó ez az életforma.
Add ki egy fiatal párnak, egyetemista lányoknak (bár fiúként eléggé felháborítónak tartottam ezt a fajta megkülönböztetést, mikor egy nő is lehet rendetlenebb, mint én, sőt... De mindegy, számodra végül is ez is biztosíték). Nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy elképzeled.
Mindennek kulcsa a bérleti szerződés.
Keressél fel egy jogász aki megírja neked ,vagy már van is neki olyan bérleti szerződése ami véd téged is pl.: a lakbér nemfizetés esetén.
Aztán kapcsoltassad ki a szolgálatóknál ,vagyis szüneteltessed a vizet,áramot stb.. és igen a kaució, kérj előre 2-3 hónapot és akkor ilyen gond nem lesz.
Ja és persze az adósáz, mert ha nem adózol azzol fog zsarolni, hogy feljelent :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!