Az lenne hogy Pesten kb 130-150 HUF-ból meglehetne e élni? 1 fiatal párnak, barátnőm fősuli én munka, de mindent fizetni kéne.
Ja, bocs, félreértettem a helyzetet, ugyanis az idétlen fogalmazásod teljesen egy fiatal, buta libát rajzolt elém, és most újra átolvasva jöttem rá, hogy pasi lehetsz. Így nyilván más a szitu, mint nekem volt.
Így meg pláne: mindent bele, próbáljátok meg!
Csináljatok listát a fix költségekről és a bevételeitekről!
Csak így lehet normálisan tervezni.
A listába mindent fel kell írni és a rosszabb esetre kell kalkulálni.
Most 130-150-ről beszélsz, miközben már bekúszott a képbe, hogy bizonyos dolgokat fizetnének a szülők...
Havi 20 000 különbség meg hatalmas a bevételekben, mivel az éves 240e, vagyis majdnem kéthavi tervezett bevétel évente...
Szerintem egyébként sokat lehet spórolni a kaján, ha tudatosan vásároltok és főztök.
A sokat szidott hipermarketekben átlagosan 30%-kal úsztok meg olcsóbban egy nagy bevásárlást, mint a sarki kis közértben vagy akár a magyar üzletláncban.
Amit még megszívhattok, az a fűtésköltség!
Átalányt lenne érdemes választani, vagy nagyon durván félretenni a téli hónapokra, mert egy 60 000-s gázszámla kínos lesz januárban...
A 150 az tényleg nem sok. Viszont nagyban függ minden attól, Bp. mely részébe költöztök. Sőt. Anyagilag ez a legfontosabb talán. A belvárosi, meg belterületi részeket én ennyi pénzből ki is lőném, bár csodák mindig vannak.
Utazni Pesten mindig kell, uh bérlet nélkül nem lehet megúszni, a jegyet felejtsd el, az dupla annyi. Viszont mivel bérlet lesz, a távolságok meg Bp.-n nagyok, és Murphy törvényei szerint azok a helyek, amik nektek fontosak lesznek, biztos, hogy távol lesznek egymástól, így teljesen mindegy, hol fogtok lakni. Max félóra pluszt jelent. Ebből a szempontból sztem még az agglomerációt is érdemes lehet megeneézenetek. Nem több idő bejönni Hévvel akárhonnan, mint mittomén a 16. kerületből.
Viszont amiben Pest jobb: több munka meg álláslehetőség van, akár alkalmiak is és jobbk a fizetések. Úh én is azt mondom: meg kell próbálni. Csak bátran és okosan kell hozzáállni. És nagyon józanul. Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!