Munkám maitt ideiglenesen Pestre kell költöznöm albérletbe. Melyik kerületben lakik a legkevesebb cigány?
Nem hiszem, hogy csak ez alapján kéne albit választanod, azért nem mindegy, hogy reggelente 15 percet utazol vagy 2 órát.
Szóval kezdjük azzal, hogy hol lenne a meló?
7. 8. kerület az ami elég veszélyes könréyk, inkább a 7. kerület a 8. már annyira nem.
Persze a környékén lévő kerületek sem a legjobbak. A 6. kerület viszonylag rendben van.
A 3. kerület ahová érdemes menni, oké hogy a főút mellett van de elég jó csendes környék főleg a Szőlő utca. Én régen ott éltem azt a helyet imádtam, de már vidéken élek ami mindig is az álmom volt.
5., 6. nem rossz, de mivel belváros, ezért lényegében mindenféle népség megfordul arra fele, erre azért számíts.
Ha bűnügyi statisztitikákat nézel, akkor az 5. kerületben általában átlagnál magasabb érték jön ki, de ez elsősorban a turisták miatt van (mármint nem ők lopnak, hanem miattuk oda csoportosulnak a zsebtolvajok :)).
A lényeg, hogy 8, 9. kerületet lehetőleg kerüld.
(Bár hozzátenném, az utóbbi években a tipikus "gettós" részek nagy részén elkezdődtek a felújítások, direkt próbálják odavonzani a külföldieket (jobb híján, mert magyar be nem teszi oda a lábát :D:D) és tényleg sok lett köztük egész nyugis, élhető környék...)
Amúgy itt egy térkép, amit persze senki nem gondol komolyan: :)
Egyébként személy szerint én 5. kerület környékén újlipótvárosba költöznék (13. kerület déli része).
Valamint lakni laktam albiban az oktogon környékén (Csengeri utcában) Azzal sem volt semmi gond, de ha "belváros", akkor nekem újlipótváros a szívem csücske. :)
(Persze mindez csak albi és rövid távon, hosszú távon nem élnék belvárosban semmiképp)
Örs vezér tér környéke jó lehet, ott a metró végállomása is, és viszonylag normális környék.
Persze vannak cigók itt is, de nem túl sok, azok inkább a külsőbb, vagy a belsőbb részeken vannak.
Keleti, népstadion felejtős, Pillangó utca környéke már jó.
Buda felé a Batyi is jó, de nyüzsgős, én mondjuk imádtam ott lakni.
A másik metró környékére nem nagyon költöznék, más az emberanyag.
Költözz az Arany János utcába akkor, az jó.
Annyiból rossz hírű környék, hogy közel van a Parlament, és az az ún. banknegyed is egyben (tehát az össze fehérgalléros bűnöző oda jár "dolgozni").
Ennél rosszabb hírű környék ezek miatt nincs, de ha úgyis ott dolgozol, akkor gondolom úgyis bankban vagy minisztériumban dolgozol, tehát akkor már úgyis mindegy.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!