Mit jelent pontosan az hogy kaukció?
Albérletet nézegetek, és eddig nem találkoztam ezzel, viszont egy ismerős mesélte hogy mi is, de nem teljesen értem.
Nekem úgy mesélték, hogy, ugye kéri a havidijat plusz a kaukciót, ami most legyen 2honap. Szóval egyszerre fizetnék ki 3 havi lakbért, de miután az első honap letelt utánna fizetem a következő havit is, és igy tovább.
Vagyis két honapot csak kidobtam az ablakon? Mert én ezt ugy értelmeztem, hogy ugye kifizetem a 3honapot(havi+2havi kaukció) aztán a köv 2 honapban nem kell fizetnem csak a 4. hónapra. De ha nem maradnék 1-2 honapnál tovább akkor bukom el a kaukciót.
Nos akkor mi lehet a jó? várom a válaszokat.
Nincs olyan, hogy "kaukció" kaució (más néven óvadék) van!
Sok helyen le kell tenni 3 havi lakbérnek megfelelő összeget az esetleges károkozás, vagy fizetés elmaradás esetére. Persze ez az összeg visszajár a szerződés megszüntekor. (Legtöbbször addigra már úgyis elverte a tulaj az egészet...)
Normális esetben két havi kaució van, de ettől el lehet térni. A kauciónak semmi köze a bérleti díjhoz.
Az esetleges károkozás fedezetéül szolgál és visszajár a szerződésben kikötött minimális bérleti idő eltelte után(1 év) után. Pl. arra is jó ha szívatod a bérbeadót, hogy lelépsz két hónap után, neki ezzel kárt okozol, mert új bérlőt kell keresni, az pedig idő és addig nem jön bevétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!