Albérletben lakom már jó ideje, és most először nem egyértelmű számomra, hogy ki a teherviselő? Pancsa79
amikor nekünk a gázos vizmelegitő elromlott,de csak a fogyasztásból derült ki,a lakás tulajdonosa csináltatta meg és fizette a gázszámla azon részét ami a hibás melegitő miatt keletkezett (hisz nem én rontottam el,ahhoz hozzá se lehet nyúlni igazán,egy hőfoktekerő van rajta,de az is fix állásban van évek óta)
Mit mond a tulaj a számlára?
Szerintem is a számla összegéből vállalj magadra annyit, amit átlagosan szoktatok fizetni, vagy vállald magadra egy olyan összeg kifizetését, ami eddig a legnagyobb volt, mondván, hogy az a maximum, amit eddig elhasználtatok, tehát azt most is vállalod. A többit pedig fizesse ő.
Egyébként nektek nem tűnt fel, hogy a boyler pl. állandóan, vagy sokkal hosszabb ideig működik, vagy többször kapcsol be, mint azt korábban tette?
Tudomásom szerint azon van valami kis világító égő, akármi, ami jelzi, ha a boyler éppen melegíti a vizet, és az automatikus bekapcsol, ha ez van. Nem tűnt fel semmi?
#8 a bérlő az te vagy. A bérbeadótól nem lehet elvárni, hogy naponta vagy hetente ellenőrizze a lakás berendezéseinek állapotát, ezért a bérlő feladata, hogy a hibákat észlelje és jelentse. Mivel te vagy rendszeresen a lakásban, és neked van rendszeresen lehetőséged leolvasni a villanyórát, neked tűnhetett volna fel hamarabb a túlfogyasztás.
A lakás berendezéseinek meghibásodása bármikor előfordulhat, ezzel számolni kell. Egy héten belüli javítás szerintem elfogadható (addig is használhatnád a bojlert úgy, hogy csak esténként kapcsolod be). Tekintve az extrém túlfogyasztást és a melegvíz hiányát, a pluszköltség megosztásáról illetve egyszeri lakbércsökkentésről meg lehetne állapodni a bérbeadóval.
A villanyóra elvárható ellenőrzése havi 1 alkalom.
Ha 2 hónapja ment a túlfogyasztás, akkor a bérlő is hibás, de ha nem, akkor nem tehet róla.
A bojler kikapcsolása: Nekem pl. nagy belmagasságú lakásban a zuhanykabin felett van plafonnál, és mellette az elektromos csatlakozás. Még nagy létrával sem érném el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!