Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Vidéki megyeszékhelyi 2...

Vidéki megyeszékhelyi 2 szobás lakás bérbeadásánál milyen szempontok alapján, hogy választanál a jelentkezők közül?

Figyelt kérdés
Kiknek adnád ki, kit részesítenél előnyben, hogy a korrekt módú kiadással párhuzamosan a bérlő(k) is korrektek legyenek?

febr. 21. 23:32
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

1. A szerződés határozott idő letelte után is élő szerződés LEHET. Ott húzódik a határ, hogy ha te felszólítottad írásban bizonyíthatóan, hogy adja vissza a birtokodba az ingatlant xy határnapon ami a szerződésben szerepel, akkor már nem elő szerződés a határnap letelte után. Ha ezt nem tetted meg, akkor automatikusan átalakul a határozott idejű szerződés határozatlan idejűvé azzal a dátummal amikor ki kellett volna költöznie a bérlőnek. Ergo fennáll bérleti jogviszony továbbra is, amit a Ptk. szabályainak megfelelően írásban felmondhatsz. A felmondás csak hó végére szólhat stb.

2. Amikor kiadod a lakásod, akkor a bérlővel polgári jogviszonyba kerülsz. A polgári jog mellérendelő jogviszonyt eredményez. Ami annyit tesz, hogy ha a szerződéses partnered bármit nem úgy tesz ahogy a szerződésben van, akkor nem marad más lehetőséged, mint hogy bírósághoz fordulsz (kivéve ha közjegyző által szerződtetek, és akkor lehet végrehajtási záradékékkal elindítani a végrehajtást). Hiába volt abszolút igazad, törvény tiltja hogy magad lépjél fel fizikai erőszakkal, ráhatással. Azért írtam hogy ez az önbíráskodás, amit keményen szankcionálnak. Köze nincs ahhoz, hogy egyébként kérésedre a végrehajtó is ugyanezt teszi. Neki ehhez joga van, hogy erőszakot alkalmazzon akár, te meg nem vagy közhatalommal felruházva, így neked ez bűncselekmény.

3. Rosszul érted, köteles vagy vissza szolgáltatni a bérelt szerszámokat, csak ha mégsem teszed akkor nem mehet oda a szerszámkölcsönző a lakásodhoz és nem rúghatja be az ajtódat, nem oszthat ki egy-két pofont. Hanem szépen bírósághoz fordulhat. Autónál más a helyzet, ha utcán parkolsz, akkor elviszi a gépkocsit, nem kell erőszakhoz folyamodnia. De ha azt a bérelt kocsit garázsban tartod, akkor már megint az a válasz hogy mehet a kölcsönzős bíróságra.

4.Ha akkor hív rendőrt a bérlő amikor éppen a magán kilakoltatásod zajlik, akkor ellened indul el a büntetőeljárás önbíráskodás miatt.

5. És még egy apró dolog, a birtokvédelmi eljárás...de nagyon hosszú lenne milyen opciók lehetnek.

Mielőtt felháborodsz, a magyar szabályozás nagyon védi a birtokost, túlságosan is.

tegnap 19:25
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

21. Most komolyan azt mondod, hogy ha benne van a szerződésben, hogy 10.-én éjfélig költözzek ki, de te előtte nem írsz rám hivatalosan, hogy menjek, akkor magától hosszabbodik a szerződés? Szórakozol?

De mindegy, mert miután kivágtalak, KIZÁRT, hogy majd odahívod a rendőrt, ő meg visszaenged.

tegnap 19:33
 23/23 anonim ***** válasza:

Pontosan így szól az idevágó paragrafus.

Ptk. 6:338. §

(1) Ha a határozott időre kötött bérleti szerződésben megállapított idő eltelte után a bérlő a dolgot tovább használja, és ez ellen a bérbeadó a szerződésben megállapított idő elteltétől számított tizenöt napos jogvesztő határidőn belül nem tiltakozik, a határozott időre kötött szerződés határozatlan időtartamúvá alakul át. (nem árt ha bizonyítható hogy te tiltakoztál a bérlő további ott lakása ellen, ezért írtam azt hogy írásban szólítsd fel)

A rendőr azzal hogy egy polgárjogi szerződésben mi van lefektetve, és kinek van igaza nem foglalkozik, ez nem dolga. Az viszont igen ha éppen bcs-t követsz el, akkor intézkednie kell.

Látom személyesebb vizekre eveztél, és megszólítasz, hogy "kivágtalak". Én jogkövető ember vagyok, és felmérem a tetteimnek a következményeit. Minden probléma abból a feltételezésből indult ki, hogy az elméleti bérlő nem akar kiköltözni, és nem érdekli a tettének anyagi következményei, ami nem azonnal fog jelentkezni hanem egy-két év múlva. Leírtam, hogy mit tehetsz jogszerűen és mit nem. Sajnálom ha nem érted meg, hogy mihez van jogod és mihez nincs. Attól persze hogy valami nem jogszerű még megcselekedheted, ha nem derül ki akkor megúsztad. Ennyi. Csak tudjál róla hogy amit teszel az minek minősül.

tegnap 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!