Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyen fűtés létezik?

Ilyen fűtés létezik?

Figyelt kérdés

Most költöztünk be egy albérletbe.

Távfűtéses, nekünk pedig általányt kell fizetnünk.

A radiátorokon a lakásban nincs semmilyen lehetőség hogy elzárjam/megnyissam/hőmérsékletet állítsak, tehát csak egy cső megy be a radiátorba, nincs rajta semmilyen tekerő.

Ugyanakkor a lakás egyik pontján sincs termosztát sem (ha jól tudom, ez a neve), tehát ott sem lehet hőmérsékletet állítani.

Létezhet, hogy az egész lakóházban mindenki ugyanannyi fűtést kap, és úgy fizeti mindenki az általányt?

Elnézést ha butaságot kérdezek, nem vagyok jártas az ilyenekben :D

ma 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tipikusan az ilyen régi megoldásoknál egy körön van az egész épület fűtésé, ha el tudnád zárni, azzal az egész fűtési kört is elzárnád, ezért aztán nem is tudod. Így valamilyen pl négyzetméter alapon leosztott általányt kell fizetni a lakóknak. A fűtést szabályozni meg ablaknyitással lehet.

Nem szerencsés megoldás, de igen költséges átépíteni szabályozhatóra, így még sok helyen van.

ma 14:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen lakásban nőttem fel, azt hittem, már rég nincs ilyen megoldás.

Négyzetméterre osztják szét az egész ház fűtését, nyilván a 3 szobás többet fizet, mint a másfeles.

Sokszor bukóra nyitott ablaknál aludtunk.

Én szerettem, mert nem ingadozott a hőmérséklet.

ma 14:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm a válaszokat :D
ma 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!