Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jogos ez az elszámolás így?

Jogos ez az elszámolás így?

Figyelt kérdés

Régebbi az ügy, csak véleményt szeretnék kérni. Olyan lakásban laktam évek óta, amit két ember bérel. Elment a régi bérlőtársam, jött egy új, aki a tulaj nagyon jó ismerőse volt. Nyilván, mint máshol, közösen fizetjük a rezsit. Ami kicsit fura volt, hogy a tulaj azt mondta, ne a csajjal, hanem vele beszéljem majd meg a rezsit, ő fizeti meg a csaj részét nekem, aki intéztem a befizetéseket. Volt egy wifis internet, ami a nevemen volt, de azt mondta a tulaj, az nem kell az ismerősének, mert mobilnete van. Tiszta sor, akkor azt én fizetem. De kb. egy hét múlva szólt a lakótársam, hogy mégis kellene a wifi kód. Megadtam és megbeszéltük, hogy akkor ő is fogja fizetni. Az adott hónapból 1-1,5 hetet használta az internetet, a következő hónapban teljesen, aztán a rákövetkező hónapban még két hetet használta, azután elment.(Legalábbis úgy lakott ott, én nyilván nem tudtam ellenőrizni, hogy mikor használja.) Mikor elment, rendeztük a tulajjal a csaj dolgait, azaz anyagilag, rezsi szempontból mennyivel tartozik nekem. Feltűnt, hogy a tulaj nem említette a netet, visszaírtam, ezzel mi van. Azt írta vissza, a csaj nagyon keveset használta a netemet, úgyhogy ők ezer Ftot tartanak reálisnak. Előtte írtam neki, hogy a net ára nem függ attól, mennyit használják, de vagy nem értette, vagy nem tudom.

Ha csak valamire rákeresek, akkor is ki kell fizetni a havi 4000 Ft-ot, hogy legyen net, gondolom én. Ha én lettem volna a csaj helyzetében, három hónap felét, azaz 6ezer Ftot fizettem volna. Mikor a csajnak szóltam, hogy akkor ne fizesse ki azt az 1000 Ftot se, vegyük úgy, hogy ajándék volt, mivel nagyon keveset használta, azt mondta, de, azért ő azt használta. Szóval akkor mégsem olyan keveset.

Bevallom, én ezen azért nem vitatkoztam akkor, mert egyéb gondjaim is voltak, nem hiányzott még vele is vitázni, meg olyan kisszerűnek éreztem az egészet. Azért gondoltam, hogy inkább ingyen használja akkor, mert az ezrest konkrétan a szemkiszúrás kategóriájának éreztem. A végső válaszom az volt, hogy mikor 1.5 év múlva visszatért a csaj, hogy akkor megint együtt lakunk pár hétig, én léptem, hét év után otthagytam a tulajt. Nem örült, én viszont jobb helyre kerültem.

Ismerőseim mind nekem adnak igazat, de arra lennék kíváncsi, ismeretlenek hogy látják ezt. Hogy lett volna a helyes elszámolás? Vagy ez teljesen jó így?

Köszi, ha válaszolsz!

dec. 15. 14:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen igazad volt.

Azt is nagyon jól tetted, hogy utána már nem vitatkoztál tovább ezen, ha amúgy jó volt a lakás, más tekintetben normális a tulaj (csak ebben a kérdésben hülye), akkor kár lett volna emiatt másik lakást keresni.

dec. 15. 22:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

ugyanaz a véleményem mint neked volt: haggyámá...

Bővebben: mindegy mit mond a "tulaj", a net az én tulajdonom, velem kell beszélni róla és nekem kell fizetni. Ennyi a tanulság. Semmi köze nem volt hozzá, mert nem az ő nevén volt.

dec. 18. 05:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek!
dec. 18. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!