Mit csinálsz, ha az albérlőd elveszti a munkahelyét, értesít, hogy nem tud fizetni mert nem kapott fizetést, de kéri maradhasson, mert keres másik állást?
Mi itt ilyenkor a helyes kiadó szempontból?
Nem akarok kitolni vele, de magammal sem.
Nekem egyszer volt ilyen epizódom (még nagyon fiatalon). Lelaktam a kauciót, aztán addigra egyenesbe jöttem, még évekig laktam ott. Szerencsém volt a jó fej tulajjal, bár nagyon szégyelltem magam.
Most felnőtt fejjel biztosan nem csinálnék ilyet. Nincs nagy tartalékom, szóval ugyanígy bajban lennék, de pl. munkaügyibe bejelentkezve kapásból 3 hónap haladékot kap az ember, amíg jár a támogatás, annyi idő alatt meg csak talál mást.
Egyébként esetedben van még egy aspektusa a dolognak: "nem tud fizetni mert nem kapott fizetést". Ez azt jelenti, hogy minimum egy hónapja, de inkább több, hogy sunyul, hiszen az utolsó fizetését még megkapja az ember - ő már egy hónapja nem dolgozik, ha nem kapott semmit.
És bennem ez erősen vészcsengő lenne, mert ha korrekt akarna lenni, akkor szólt volna már akkor, mikor kirakták, hogy lehet, hogy gond lesz, de igyekszik megoldani.
Bocsánat, eltűnik a főnököd, nem a tulaj. Összekeveredtem. :)
Hiszek neki, megbízható, rendes.
Ha megbízol benne, akkor adj neki időt.
Kitenni egy albérlőt gyorsan, törvényesen amúgy sem lehet, ha magától nem akar menni.
"Kitenni egy albérlőt gyorsan, törvényesen amúgy sem lehet"
Dehogynem, szerződés szerinti általában 1 hónapos felmondással. Onnantól, hogy bizonyíthatóan megszűnt a szerződése, nincs jogi alapja az ingatlanban való tartózkodásnak.
Én albérlőként világ életemben úgy kalkuláltam, hogy a lakbér a fizetésen 15-30%-a legyen. Ha kell inkább csak szobát béreltem, vagy kisebb lakást kerestem. És eleve mindig volt több havi lakbérnek megfelelő megtakarításom.
Én úgy gondolom aki bérel, annak magának kell(ene) erre felkészülni és nem a bérbeadótól várni a csodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!