Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit csinálsz, ha az albérlőd...

Mit csinálsz, ha az albérlőd elveszti a munkahelyét, értesít, hogy nem tud fizetni mert nem kapott fizetést, de kéri maradhasson, mert keres másik állást?

Figyelt kérdés

Mi itt ilyenkor a helyes kiadó szempontból?

Nem akarok kitolni vele, de magammal sem.

okt. 18. 10:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer volt ilyen epizódom (még nagyon fiatalon). Lelaktam a kauciót, aztán addigra egyenesbe jöttem, még évekig laktam ott. Szerencsém volt a jó fej tulajjal, bár nagyon szégyelltem magam.

Most felnőtt fejjel biztosan nem csinálnék ilyet. Nincs nagy tartalékom, szóval ugyanígy bajban lennék, de pl. munkaügyibe bejelentkezve kapásból 3 hónap haladékot kap az ember, amíg jár a támogatás, annyi idő alatt meg csak talál mást.

Egyébként esetedben van még egy aspektusa a dolognak: "nem tud fizetni mert nem kapott fizetést". Ez azt jelenti, hogy minimum egy hónapja, de inkább több, hogy sunyul, hiszen az utolsó fizetését még megkapja az ember - ő már egy hónapja nem dolgozik, ha nem kapott semmit.

És bennem ez erősen vészcsengő lenne, mert ha korrekt akarna lenni, akkor szólt volna már akkor, mikor kirakták, hogy lehet, hogy gond lesz, de igyekszik megoldani.

okt. 19. 06:53
 12/17 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem, nem kapott fizetést. Általában 10-én kapunk fizetést az előző ledolgozott hónapra, de hogy ha mondjuk nem egy fix cégnél vagy állami cégnél vagy, akkor előfordulhat, hogy egyszerűen eltűnik a tulaj, és akkor egyszerűen hiába dolgoztad le az előző hónapot, nem utalják ki.
okt. 19. 09:21
 13/17 A kérdező kommentje:

Bocsánat, eltűnik a főnököd, nem a tulaj. Összekeveredtem. :)

Hiszek neki, megbízható, rendes.

okt. 19. 09:22
 14/17 anonim ***** válasza:
65%

Ha megbízol benne, akkor adj neki időt.

Kitenni egy albérlőt gyorsan, törvényesen amúgy sem lehet, ha magától nem akar menni.

okt. 19. 14:13
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

"Kitenni egy albérlőt gyorsan, törvényesen amúgy sem lehet"

Dehogynem, szerződés szerinti általában 1 hónapos felmondással. Onnantól, hogy bizonyíthatóan megszűnt a szerződése, nincs jogi alapja az ingatlanban való tartózkodásnak.

okt. 20. 12:35
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én albérlőként világ életemben úgy kalkuláltam, hogy a lakbér a fizetésen 15-30%-a legyen. Ha kell inkább csak szobát béreltem, vagy kisebb lakást kerestem. És eleve mindig volt több havi lakbérnek megfelelő megtakarításom.

Én úgy gondolom aki bérel, annak magának kell(ene) erre felkészülni és nem a bérbeadótól várni a csodát.

okt. 20. 12:35
 17/17 anonim válasza:
Én adnék neki 1 hónap türelmi időt,ott a kaució. Mondjuk én emberséges vagyok. Na meg eleve törekednek mindig megbízható és normális bérlőt keresni. Ennek ellenére,amilyen pofátlan árakon mennek az albérletek,nem annyira nehéz fizetésképtelenné válni. Persze,olyan albit kell keresni,ami mellett az ember nem napról napra él,de ennek ellenére is nehéz félretenni. Elég egy-ket váratlan kiadást,oda a megtakarítás. Temetés,orvosi kezelés, akármi lehet,ami pikk-pakk megcsappantja a tartalékot. Aki pedig sokat tud félre tenni normális ÉLET mellett,az valószínűleg nem albérletbe öli a pénzét,hanem saját lakásra. Lássuk be,egyedül bérelni manapság lakást,fenntartani magad,élvezni az életet és még félre is tenni,nem a legegyszerűbb dolog.
okt. 22. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!